Ο Άγιος Βασίλης φέτος θα φέρει e-δώρα και e-δωρεές

Ο Άγιος Βασίλης φέτος θα φέρει e-δώρα και e-δωρεές

Σύμφωνα με την PayPal, το 66% των ενεργών χρηστών του διαδικτύου, θα επιλέξει τις online πλατφόρμες για τις αγορές κατά την περιόδο των γιορτών. 

Λίγες μόλις εβδομάδες έμειναν από τα Χριστούγεννα και την έναρξη της περιόδου με την μεγαλύτερη αγοραστική κίνητικότητα της χρονιάς. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες όσο διαρκεί το εορταστικό κλίμα καταφέρνουν να κλείσουν τις «τρύπες» όλης της υπόλοιπης χρονιάς ή πολλές φορές να σημειώσουν το 20% – 40% του ετήσιο τζίρου τους.

Τι συμβαίνει όμως όταν και η ελληνική αγορά έχει εισέλθει δυναμικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο και πως μπορεί να επαναπροσδιοριστεί ο καταναλωτικός χάρτης της χώρας; Οι αναλυτές της PayPal προβλέπουν ότι η εκπνοή του 2016 θα παρουσιάσει μία εντυπωσιακή άνθιση στο ηλεκτρονικό εμπόριο για την βιομηχανία e-trade.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, το αγοραστικο κοινό θα στραφεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στα online markets και μάλιστα, οι κατανάλωση θα γίνει μέσω κινητών συσκευών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της PayPal, η μεγαλύτερη συναλλαγή μέσω κινητής συσκευής κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2016 θα ξεπεράσει τα 64.000 δολάρια!

Όσον αφορά το mobile shopping, κατά τις έρευνες της PayPal και της GfK, το 66% των ενεργών χρηστών διαδικτύου χρησιμοποιεί ήδη κινητές συσκευές για να κάνει ηλεκτρονικές αγορές.

Με βάση τις προβλέψεις , οι πλέον δημοφιλείς κατηγορίες για αγορές στις γιορτές του 2016 θα αφορούν σε ηλεκτρονικά είδη, ένδυση και… ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2016, η PayPal αναμένει επίσης τουλάχιστον 17 εκατομμύρια συναλλαγές από τις πλατφόρμες P2P δηλαδή μεταξύ ιδιωτών σχετικές ειδικά με το μοίρασμα του κόστους για αγορά δώρων ή την μεταφορά χρημάτων μεταξύ φίλων και συγγενών.

e- δωρεές εκατοντάδων εκατομμυρίων

Τέλος, στις ηλεκτρονικές εμπορικές συναλλαγές των Χριστογέννων, θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και τα χρήματα που διατίθενται για δωρεές.  Την ίδια περίοδο, πέρυσι, πραγματοποιήθηκαν μέσω PayPal, συναλλαγές προς κοινωφελείς οργανισμούς που ανήλθαν σε:

  • πάνω από 857 εκατομμύρια σε χρηματικά ποσά
  • για 250.000 μη κερδοσκοπικούς συλλόγους και ιδρύματα
  • εμπλέκοντας πάνω από 7 εκατομμύρια χρήστες
  • σε 183 αγορές.

Η PayPal αναμένε αύξηση στις δωρεές online και  το 2016 με τις  πληρωμές για φιλανθρωπικό σκοπό μέσω κινητών συσκευών να αυξάνονται κατά 45%.