Χάρβαρντ: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο χειρότερος διαπραγματευτής για το 2015

Χάρβαρντ: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο χειρότερος διαπραγματευτής για το 2015
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015. Συνεδρίασε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Μία διόλου κολακευτική διάκριση για τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τους δέκα χειρότερους διαπραγματευτές για τη χρονιά που μας πέρασε και στην κορυφή αυτής βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το συνοδευτικό κείμενο της λίστας φέρει για τον κ. Τσίπρα τον τίτλο: «Επικίνδυνα παιχνίδια με τους ευεργέτες» και σημειώνεται: «προσεγγίζοντας τους ξένους δανειστές, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, εμφανίστηκε υπερβολικά επιθετικός, κάτι που προφανώς δεν έγινε αποδεκτό από την άλλη πλευρά» και συμπληρώνεται:

«Επειδή ήταν δυσαρεστημένος με τους όρους της συμφωνίας που βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή στο τραπέζι, ο κ. Τσίπρας την έθεσε σε δημοψήφισμα. Όταν οι Έλληνες την απέρριψαν, η ελληνική οικονομία κατακρημνίστηκε ακόμα περισσότερο, και ο κ. Τσίπρας με την ομάδα του αναγκάστηκαν να συνάψουν μία ακόμα δυσμενέστερη συμφωνία με την Ευρώπη. Ποιο είναι το μάθημα από όλη αυτή την υπόθεση, σύμφωνα με τους συντάκτες της λίστας; Ένας συγκαταβατικός τόνος θα βοηθήσει πολύ περισσότερο στα επικίνδυνα παιχνίδια και στις μπλόφες, όταν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις».