Ο ανταγωνισμός στην αγορά των smartphones συνεχίζει να «πληγώνει» τη Samsung

Ο ανταγωνισμός στην αγορά των smartphones συνεχίζει να «πληγώνει» τη Samsung
Photo:

Μειωμένα κατά 39% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 ήταν τα έσοδα της νοτιοκορεάτικης εταιρείας, σύμφωνα με την τελευταία της έκθεση.

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο για τη Samsung, η οποία βγαίνει πληγωμένη από τον ανταγωνισμό στην αγορά των έξυπνων κινητών. Η τεχνολογική εταιρεία από τη Νότιο Κορέα ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2015, τα οποία καταγράφουν μια πτώση των καθαρών της εσόδων κατά 39%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καθαρά έσοδά της υποχώρησαν στα 4,63 τρισεκατομμύρια γουόν (4,3 δισεκατομμύρια δολάρια), μειωμένα κατά 7,57 τρισεκατομμύρια γουόν σε σχέση με το 2014. Κυμάνθηκαν, μάλιστα, κατά 13% χαμηλότερα σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Υποχώρηση 30% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014 κατέγραψαν και τα λειτουργικά της κέρδη, φτάνοντας στα 5,98 τρισεκατομμύρια γουόν (5,6 δισεκατομμύρια δολάρια). Ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν θετικό σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, όπου το αντίστοιχο ποσό είχε φτάσει στα 5,29 τρισεκατομμύρια γουόν.

Σύμφωνα με την έκθεση της Samsung, οι πωλήσεις της εταιρείας υποχώρησαν κατά 12% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, στα  47,12 τρισεκατομμύρια γουόν. Πάντως, το τελικό ποσό ήταν ελαφρά υψηλότερο από τις εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευτεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις στον τομέα των τηλεπικοινωνιών υποχώρησαν κατά 20% (25,89 τρισεκατομμύρια γουόν) , ενώ ίδιο ήταν το ποσοστό πτώσης για τον υποτομέα των κινητών τηλεφώνων.  Αντίθετα, αυξημένες κατά 9% ήταν οι πωλήσεις του τομέα των ημιαγωγών και κατά 12% στον τομέα των τηλεοράσεων και των οθονών. Οι πωλήσεις του τομέα των ψηφιακών μέσων υποχώρησαν κατά 9%.

Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα οι επενδυτές της έχουν έναν λόγο να είναι αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των επόμενων μηνών. Και αυτό καθώς οι πρώτες ενδείξεις για τις πωλήσεις του Galaxy S6 είναι ενθαρρυντικές. «Οι παγκόσμιες πωλήσεις αναμένεται να βελτιωθούν μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Galaxy S6 και του S6 edge», ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία. Το νέο έξυπνο κινητό της εταιρείας κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου.