Ο άνθρωπος που περπατούσε επί ένα χρόνο

Ο άνθρωπος που περπατούσε επί ένα χρόνο

Ο νεαρός από τη Γερμανία σταμάτησε να περπατάει όταν κατέγραψε 4.500 χιλιόμετρα. 

Έχουμε ακούσει για ιστορίες ανθρώπων που ταξίδευαν για μήνες με το αυτοκίνητο τους ή ακόμα και με το ποδήλατο τους γράφοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, η ιστορία όμως του Christoph Rehage ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ο 33χρονος Γερμανός ξεκίνησε να περπατάει από το Πεκίνο στις 9 Νοεμβρίου του 2007 και σταμάτησε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2008 όταν έφτασε στο Ουρούμκι (στη περιοχή Σινκιάνγκ της Κίνας), έχοντα διανύσει μια απόσταση 4.500 χιλιομέτρων. Ο νεαρός οδοιπόρος κατέγραφε τα λεπτά ξεκούρασης του σε μια κάμερα, παρουσιάζοντας μας τη ζωή του τη χρονιά εκείνη.

Διαβάστε ακόμα: Μαθήματα ελληνικής κουζίνας στο Πεκίνο

Σίγουρα θα αναρωτιέστε αν αυτός ο άνθρωπος έχει σώας τας φρένας. Ο ίδιος όταν ερωτήθη σε τι κατάσταση βρισκόταν όταν περπατούσε ασταμάτητα και τι σκεφτόταν, είπε “Ήταν ακριβώς το ίδιο με οποιαδήποτε άλλη μέρα. Κάποιες φορές σκέφτεσαι και κάποιες όχι. Μερικές φορές μπορεί ανησυχείς για τα χαρτιά σου, τους κινδύνους , το σωματικό πόνο, τους συγγενείς και τους αγαπημένους , και άλλες φορές τα βήματά σου γίνονται το φως και τραγουδάς τραγούδια στην έρημο . Μερικές φορές είναι βαρετό, κάποιες όμως νιώθεις γαλήνη”.

Τι τον έκανε όμως να σταματήσει; Ο νεαρός από το δήλωσε πως ήθελε να κερδίσει πίσω τη ζωή του και να ανακτήσει τον έλεγχο τον εαυτό μου, να εξαλείψει την εσωτερική φωνή που του έδινε οδηγίες. Και ενώ οι περισσότεροι βλέποντας το βίντεο θα θέλουν να νιώσουν έστω και για λίγο τόσο ελεύθεροι όπως εκείνος, ο Rehage γκρεμίζει αυτό το όνειρο σχολιάζοντας πως κανένας δε μπορεί να καταλάβει πως ήταν κάτι άλλο τον οποίο τον οδηγούσε και μάλλον είχε χάσει τον έλεγχο του.

Διαβάστε ακόμα: Δώδεκα πράγματα που κάνουν οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι πριν το πρωινό