Ο Αντώνης Λεούσης είναι ο προσωρινός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Αντώνης Λεούσης είναι ο προσωρινός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Η απόφαση πάρθηκε απ' το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Αντώνης Λεούσης, θα ασκεί προσωρινά και τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του προέδρου του.

Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο συνεδρίασε υπό τριμελή σύνθεση σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδρυτικού νόμου και του καταστατικού του.

Σημειώνεται ότι στις 7 Νοεμβρίου είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ο Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς ανέλαβε ως υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Αποφάσεις για ΟΛΘ και ΕΕΣΣΤΥ

Την αυτόνομη συμμετοχή καθεμίας από τις RZD και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον διαγωνισμό για τον ΟΛΘ, ενέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατ’ εφαρμογή των όρων της β’ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Παράλληλα, από το Ταμείο δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 100% της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ), μετά από αίτημα ενδιαφερόμενου επενδυτή. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 30η Ιανουαρίου 2017.