Ο αριθμός συντονιστών περιεχομένου του X δείχνει ότι ο Έλον Μασκ δεν… νοιάζεται ιδιαίτερα για το content της πλατφόρμας

Ο αριθμός συντονιστών περιεχομένου του X δείχνει ότι ο Έλον Μασκ δεν… νοιάζεται ιδιαίτερα για το content της πλατφόρμας
X (formerly Twitter) CEO Elon Musk smiles during an in-conversation event with Britain's Prime Minister Rishi Sunak in London on November 2, 2023, following the UK Artificial Intelligence (AI) Safety Summit. (Photo by Kirsty Wigglesworth / POOL / AFP) Photo: AFP
Ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε πολλούς υπαλλήλους, εν μέσω της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης στο X.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Έλον Μασκ διαθέτει μόλις 2.294 συντονιστές περιεχομένου για να διασφαλίζει ότι οι χρήστες συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ για το διαδικτυακό περιεχόμενο, δηλαδή σημαντικά λιγότερους από την Google και την TikTok, δήλωσε την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters.

Η Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) της ΕΕ, που εγκρίθηκε πρόσφατα, απαιτεί από 19 πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες και 2 πολύ μεγάλες διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, μεταξύ των οποίων οι Google, X, TikTok, Apple, Meta Platforms και Microsoft, να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου στις πλατφόρμες τους.

Το X έχει προκαλέσει ανησυχίες αφού ο δισεκατομμυριούχος απέλυσε πολλούς υπαλλήλους, που ήταν υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τη ρύθμιση του περιεχομένου, εν μέσω της εξάπλωσης της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις εκθέσεις που υπέβαλαν οι εταιρείες στην ΕΕ τον Σεπτέμβριο, οι 2.294 συντονιστές περιεχομένου της X στην ΕΕ συγκρίνονται με τους 16.974 στο YouTube της Google, 7.319 στο Google Play και 6.125 στο TikTok, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Επιτροπής, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι ρυθμιστικές αρχές ελπίζουν ότι η X θα αισθανθεί την πίεση να αυξήσει τον αριθμό των συντονιστών περιεχομένου για να φτάσει τους ανταγωνιστές της, δήλωσε ο αξιωματούχος. «Υπάρχει μια σημαντική πτυχή της DSA, και αυτή είναι η πίεση από ομοτίμους», δήλωσε.

Η Επιτροπή έχει υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των υπαλλήλων που επιβάλλουν την DSA σε 120 από 50, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Υπήρχαν ανησυχίες ότι η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τον στρατό των στελεχών και των δικηγόρων των εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά στην επιβολή.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: