Ο ασυνήθιστος λόγος που το Facebook σταμάτησε όλες τις διαφημίσεις του σε αυτή τη χώρα

Ο ασυνήθιστος λόγος που το Facebook σταμάτησε όλες τις διαφημίσεις του σε αυτή τη χώρα
epa05584999 A Thai well-wisher holding a picture of late Thai King Bhumibol Adulyadej reacts as the convoy of vehicles carrying His Majesty's body travels toward the Grand Palace in Bangkok, Thailand 14 October 2016. King Bhumibol, the world's longest reigning monarch, died at the age of 88 in Siriraj hospital on 13 October 2016. EPA/DIEGO AZUBEL

Για πρώτη φορά στα χρονικά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν θα προβάλει για ένα μεγάλο διάστημα καμία διαφήμιση.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την προβολή οποιασδήποτε διαφήμισης στην Ταϊλάνδη μετά την είδηση του θανάτου του βασιλιά της χώρας. Μια κίνηση η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας.

Ο επί 70 χρόνια βασιλιάς Bhumibol Adulyadej έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη και το Facebook γνωστοποίησε ότι προχωρά σε αυτήν την ασυνήθιστη κίνηση συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος σε όλη τη χώρα, όπως επιβάλλει η τοπική κουλτούρα.

Η εταιρεία δεν έκανε γνωστό για πόσο χρόνο θα ισχύσει το πάγωμα της προβολής διαφημίσεων εις μνήμην του βασιλιά, για τον οποίο εκατομμύρια Ταϊλανδοί πενθούν.

Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας όλες οι σημαίες της Ταϊλάνδης θα κυματίζουν μεσίστιες για τις επόμενες 30 ημέρες και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει εντολή να φορούν μαύρα ρούχα για έναν ολόκληρο χρόνο.

Κι άλλες γνωστές ιστοσελίδες έχουν λάβει ειδικά μέτρα στην Ταϊλάνδη μετά τον θάνατο του βασιλιά. Η κεντρική σελίδα Google στη χώρα άλλαξε τα κεντρικά της χρώματα από το γνωστό λευκό, σε γκρι και μαύρο, παρότι εκεί οι διαφημίσεις συνεχίζουν να προβάλλονται κανονικά.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα Bangkok Post έκανε την κεντρική της σελίδα εντελώς μονόχρωμη και οι μόνες διαφημίσεις που περιλαμβάνονται αφορούν τις υπηρεσίες εγγραφής και αγοράς. Από την Πέμπτη όλοι οι τηλεοπτικές σταθμοί προβάλλουν το πρόγραμμά τους αποκλειστικά ασπρόμαυρα.

Η κίνηση του Facebook σχετικά με το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων έχει πραγματοποιηθεί ξανά τον περασμένο χρόνο με την Yahoo, όπου από την κεντρική της σελίδα αφαιρέθηκαν όλες οι διαφημίσεις και βάφτηκε σε ασπρόμαυρα χρώματα στη Σιγκαπούρη, εξαιτίας του θανάτου του ιδρυτής της πόλης-κράτους, Lee Kuan Yew.