O αθλητικός τουρισμός το νέο μεγάλο στοίχημα του Costa Navarino

O αθλητικός τουρισμός το νέο μεγάλο στοίχημα του Costa Navarino
DCIM100MEDIADJI_0260.JPG

Ολυμπιονίκες, ηθοποιοί και επιχειρηματίες έδωσαν το παρόν στο Navarino Challenge.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού «Navarino Challenge» που έλαβε χώρα για 4η συνεχή χρονιά στη Μεσσηνία και το Costa Navarino από τις 9 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από 1.850 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι του αθλητισμού (82 ετών η γηραιότερη αθλήτρια), αγκάλιασαν την διοργάνωση συμμετέχοντας σε περισσότερες από 15 δραστηριότητες στη Μεσσηνία και την Costa Navarino .

Το «Navarino Challenge» συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς είχε συμμετοχές από χώρες όπως Η.Π.Α., Καναδάς, Αυστραλία, Βρετανία, Σουηδία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία, Νότια Αφρική, Γκάνα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο.

Παράλληλα, σημείωσε ρεκόρ σε επίπεδο κρατήσεων στο The Westin Resort Costa Navarino, κατά την διάρκεια του τριημέρου, συμβάλλοντας στη στήριξη του ξενοδοχειακού τουρισμού και την προώθηση της Μεσσηνίας ως προορισμού παγκοσμίως.

«Το Navarino Challenge έχει γίνει πια θεσμός. Ο κόσμος το περιμένει. Τρέχει με την οικογένειά του, δημιουργεί φιλίες και κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι δηλώνουν συμμετοχή. Είναι ο 4ος χρόνος που διεξάγεται το event και στόχος μας είναι να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια και περισσότερο διεθνή χαρακτήρα» αναφέρει στο fortunegreece.com η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Costa Navarino, Μαρίνα Παπατσώνη, υπογραμμίζοντας πως ο αθλητικός τουρισμός λειτουργεί ως όχημα ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Μεσσηνίας και επέκτασης της τουριστικής περιόδου.

running-2_by-elias-lefas

Προσθέτει δε πως βασική επιδίωξη της διοίκησης του Costa Navarino είναι οι άνθρωποι που το επισκέπτονται να εκδράμουν και στις γύρω περιοχές, έτσι ώστε να στηρίζονται και άλλες τοπικές οικονομίες. Σε ότι αφορά το Costa Navarino, πρόκειται για μια επένδυση της τάξης των 580 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε ώθηση στην περιοχή και δημιούργησε 1.200 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η τεράστια οικονομική συνεισφορά της εν λόγω επένδυσης από όταν ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της εκτιμάται ότι έχει προσφέρει πάνω από 1 δισ ευρώ στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Παρά την κρίση, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η φετινή χρονιά θα κλείσει καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Οι κρατήσεις δε για Σεπτέμβριο και Οκτώβρη επιβεβαιώνουν ότι το ξενοδοχείο είναι «full booked» τα Σαββατοκύριακα. «Το Costa Navarino, ουσιαστικά ανοίγει και κλείνει τη σεζόν που ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο και ξαναρχίζει τον Φεβρουάριο. Χάρη στο golf και το τμήμα wellness, που λειτουργούν, έχουμε πετύχει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με προσέλκυση τουριστών από όλο τον κόσμο».

running_by-elias-lefas

Πέρα από τους Έλληνες, που αποτελούν τη σημαντικότερη αγορά για το Costa Navarino, στο πελατολόγιό του εντάσσονται και άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Γαλλία. Όπως επισημαίνει η κ. Παπατσώνη, σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της περιοχής και ειδικότερα της Καλαμάτας έχει παίξει η εύκολη οδική πρόσβαση και η ύπαρξη αεροδρομίου, το οποίο έχει προσελκύσει αρκετούς διεθνείς αερομεταφορείς. «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ελλάδος. Το 2009 είχε 249 πτήσεις και σήμερα ο αριθμός τους ξεπερνά τις 1.100, συνδέοντας την περιοχή με 25 προορισμούς».

Την ίδια ώρα οι σύγχρονες υποδομές, η ιστορία και η πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη της περιοχής αποτελούν, σύμφωνα με την κ. Παπατσώνη, τα δυνατά χαρτιά της Καλαμάτας για την ανάδειξή της ως πολιτιστική πρωτεύουσα το 2021. «Είναι σημαντικό να διακριθεί η Καλαμάτα, διότι μια τέτοια έκβαση θα λειτουργήσει ως καταλύτης, επιταχύνοντας τις εξελίξεις και συμβάλλοντας στο να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου. Πέρα από τις επιπλέον υποδομές που θα δημιουργηθούν, θα δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που είναι συνυφασμένη τόσο με την ευρωπαϊκή όσο και με την εγχώρια ιστορία».

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση του Costa Navarino έχει στηρίξει έμπρακτα την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, συμμετέχοντας ενεργά στη χρηματοδότηση της ά και β΄ φάσης του project.

Έτσι θα γίνει η Καλαμάτα «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της Ευρώπης