Ο Μπάιντεν αποκαλεί τους Χούθι “τρομοκρατική” οργάνωση και δεν κρύβει την ανησυχία του για τις τιμές του πετρελαίου

Ο Μπάιντεν αποκαλεί τους Χούθι “τρομοκρατική” οργάνωση και δεν κρύβει την ανησυχία του για τις τιμές του πετρελαίου
epa09777433 US President Joe Biden delivers remarks on the US response to the escalation on the Ukraine-Russian border during a speech in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 22 February 2022. EPA/SHAWN THEW Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι "θα απαντήσει" αν συνεχίσουν την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε σήμερα τρομοκρατικήοργάνωση τις δυνάμεις των Χούθι μετά τις δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη, πλοία και υποβρύχια σε όλη την Υεμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Τζο Μπάιντεν, στο πρώτο του δημόσιο σχόλιο μετά τα αμερικανικά πλήγματα στη χώρα αυτή της Αραβικής Χερσονήσου, επανέλαβε σήμερα ότι θααπαντήσει” εάν “οι Χούθι συνεχίσουν την απαράδεκτη συμπεριφορά τους“.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, τον οποίο οι δημοσιογράφοι ρώτησαν, στο περιθώριο ενός ταξιδιού στην Πενσυλβάνια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, τι μήνυμα είχε για την Τεχεράνη μετά τα πλήγματα κατά των ανταρτών Χούθι, τους οποίους υποστηρίζουν οι Ιρανοί, απάντησε: “Έχω ήδη στείλει το μήνυμά μου στο Ιράν“.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι “θεωρεί” πως τα αμερικανικά πλήγματα κατά των Χούθι στην Υεμένη δεν προκάλεσαν “απώλειες αμάχων“. “Θεωρώ ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων, γι’ αυτόν τον λόγο επίσης (τα πλήγματα) έχουν επιτυχία”, δήλωσε σε σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους καθώς επισκεπτόταν ένα κατάστημα στο Άλενταουν της Πενσυλβάνια.

Το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον δηλώνουν ότι οι αεροπορικές επιδρομές τους στην Υεμένη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους Χούθι, πραγματοποιούνται εν είδει αντιποίνων μετά τις επί μήνες επιθέσεις του κινήματος αυτού εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι δηλώνουν ότι οι επιθέσεις τους αποτελούν την απάντησή τους στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία για τον αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε χθες Παρασκευή ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει στις τιμές του πετρελαίου ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού αυξήθηκαν χθες καθώς αρκετά πετρελαιοφόρα δεξαμενόπλοια που κατευθύνονταν στην Ερυθρά Θάλασσα άλλαξαν ρότα μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας εναντίον θέσεων των Χούθι στην Υεμένη.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του ισραηλινού εδάφους και εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν σιίτες αντάρτες θεωρούν ότι συνδέονται με ισραηλινά συμφέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: