Ο Μπέρνι Σάντερς τώρα και με το… βελονάκι

Ο Μπέρνι Σάντερς τώρα και με το… βελονάκι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς εμφανίστηκε σε συλλεκτική εκδοχή πλεκτού με βελονάκι.

Η φωτογραφία του Μπέρνι Σάντερς, στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν έδωσε στην έννοια του viral, νέο νόημα.

Μετά τη δυνατότητα τοποθέτησής της οπουδήποτε ανά τον κόσμο με χρήση του Google Maps Street View μέσω ιστότοπου που δημιούργησε Νεοϋορκέζος μεταπτυχιακός φοιτητής, τώρα ο γερουσιαστής εμφανίστηκε σε συλλεκτική εκδοχή… πλεκτού με βελονάκι.

Το αξιολάτρευτο πλεκτό κουκλάκι του Μπέρνι Σάντερς είναι δημιούργημα από το Tobey Time Crochet και είναι περίτεχνα φιλοτεχνημένο: τα αχτένιστα μαλλιά του, τα γυαλιά του, η προστατευτική μάσκα που φορούσε και τα γάντια.

Με ύψος περίπου 23 εκατοστά, το πλεκτό κουκλάκι είναι καθισμένο, όπως ο γερουσιαστής καθόταν στην ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ.

«Ήδη είχα ένα λεπτομερές σχέδιο πλεξίματος με βελονάκι του Μπέρνι Σάντερς το οποίο είχα ετοιμάσει πριν ένα χρόνο και τώρα το επεξεργάζομαι για να συμπεριλάβω το μπουφάν και τα γάντια» έγραψε, σε ανάρτηση στη σελίδα της στα social media, η Tobey King.

«Είδα στις ειδήσεις ότι τον ρώτησε για τα γάντια ένας δημοσιογράφος και ξέρετε τι είπε; «Μόδα; Κάθε Αμερικανός έχει ανάγκη την επιταγή του των 2.000 δολαρίων!»» και στον ιστότοπό της, όπως μεταδίδει σχετικά ο ΑΠΕ, δίνει λεπτομερείς οδηγίες για το πώς μπορεί ένας ενδιαφερόμενος να πλέξει με βελονάκι το κουκλάκi.

«Είμαι η Tobey και είμαι μητέρα, σύζυγος και λάτρης κάθε είδους κροσέ» παρουσιάζεται η δημιουργός.

«Κατάγομαι από το νότιο Τέξας, είμαι εδώ και εννιά χρόνια παντρεμένη και έχω δύο όμορφα παιδιά. Με την οικογένειά μου, μετακόμισα πρόσφατα στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Έμαθα να πλέκω με βελονάκι το φθινόπωρο του 2012 όταν άφησα τη δουλειά μου για να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Ξεκίνησα με καπέλα, κασκόλ και κουβέρτες και κάποια λίγα για μωρό. Μετά αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω για την κόρη μου μια κούκλα που να μοιάζει σε μένα» προσθέτει.

Και ο ίδιος ο Μπέρνι Σάντερς όμως φαίνεται να διασκεδάζει με όλη αυτή τη δημιουργικότητα που πυροδότησε η φωτογραφία του, αλλά τη χρησιμοποιεί και για να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό:

«Θα πουλήσουμε σε όλη τη χώρα πουλόβερ και T-shirt και όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν- τα οποία αναμένω να είναι 2 εκατομμύρια δολάρια- θα δοθούν σε προγράμματα όπως το «Meal On Wheels» που δίνουν φαγητό σε ηλικιωμένους πολίτες χαμηλού εισοδήματος» δήλωσε ο γερουσιαστής  στο CNN.