Ο ιδρυτής της Pershing Square Μπιλ Άκμαν επένδυσε 1,1 δισ. δολ. στο Netflix

Ο ιδρυτής της Pershing Square Μπιλ Άκμαν επένδυσε 1,1 δισ. δολ. στο Netflix

Ποσοστό στο Νetflix αντί 1,1 δισ. δολ. απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής του hedge fund Pershing Square Μπιλ Άκμαν, προσπαθώντας να επωφεληθεί από το sell off που σημειώθηκε στον κολοσσό των υπηρεσιών streaming.

Eιδικότερα, η Pershing Square απέκτησε 3,1 εκατομμύρια μετοχές του Netflix τις τελευταίες ημέρες, καθιστώντας τον δισεκατομμυριούχο μέτοχο της εταιρείας, σύμφωνα με επιστολή προς τους επενδυτές. 

Με την τρέχουσα τιμή της μετοχής να αγγίζει τα 389,7 δολ., το ποσό που δαπανήθηκε εκτιμάται στο 1,1 δισ. δολ.

«Πολλές από τις καλύτερες επενδύσεις μας προέκυψαν όταν άλλοι επενδυτές, των οποίων οι χρονικοί ορίζοντες είναι βραχυπρόθεσμοι, απέρριψαν μεγάλες εταιρείες σε τιμές που φαίνονται εξαιρετικά ελκυστικές όταν κάποιος έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα», έγραψε ο Άκμαν.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή της μετοχής του Netflix έχει απολέσει περισσότερο από 40% από τα ιστορικά υψηλά του Οκτωβρίου, ήτοι περίπου 700 δολ. ανά μετοχή. 

Ο Άκμαν είπε ότι τον προσέλκυσε το Netflix λόγω της κλίμακας των δραστηριοτήτων ροής του, ενώ, όπως είπε, η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει συνδρομητές και να τους χρεώσει υψηλότερες τιμές. Επίσης υποστήριξε ότι οι σειρές της εταιρείας επιτρέπουν απώθηση του ανταγωνισμού και ενίσχυση του περιθωρίου κέρδους.

Ο Άκμαν άρχισε να χτίζει το μερίδιό του στο Netflix την περασμένη Παρασκευή χρησιμοποιώντας τα έσοδα από την εκκαθάριση μιας θέσης αντιστάθμισης κινδύνου, την οποία η Pershing Square άνοιξε στις αρχές του 2021 για να προστατευτεί από την αύξηση των επιτοκίων. 

Η Pershing Square «έκλεισε» το 80% της θέσης που είχε «ανοίξει», κάτι που του απέφερε ρευστότητα 1,25 δισ. δολ., το μεγαλύτερο μέρος της οποίας επενδύθηκε στο Netflix