O Μπιλ Γκέιτς είναι σήμερα πλουσιότερος από ποτέ

O Μπιλ Γκέιτς είναι σήμερα πλουσιότερος από ποτέ
Photo:

Έχει 13 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από τον δεύτερο κατά σειρά πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ο Μπιλ Γκέιτς γίνεται όλο και πλουσιότερος! Ο συνιδρυτής της Microsoft υπολογίζεται ότι κατέκτησε νέο ρεκόρ με την εκτιμώμενη «καθαρή» περιουσία του να αγγίζει τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό προκύπτει και από την εμπλοκή του στην Εθνική Εταιρία Σιδηροδρόμων του Καναδά και στην Ecolab.

Ο Γκέιτς είναι, κατά πολύ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του περιλαμβάνει μετρητά και μετοχές σε πολλές εταιρείες και φυσικά στη Microsoft. Αν και κατά περιόδους τον έχει ξεπεράσει σε ατομική περιουσία ο Μεξικανός μεγιστάνας Carlos Slim, ο Γκέιτς έχει αποδειχθεί πολύ δυνατός τη φετινή χρονιά.

Στην πραγματικότητα, η περιουσία του έχει μεγαλώσει σημαντικά σύμφωνα με τον Bloomberg καθώς ενώ στις αρχές του χρόνου είχε 75 δισεκατομμύρια δολάρια, απέκτησε τα υπόλοιπα 15 δις. δολάρια  μέσα σε μόλις έξι μήνες. Ο δεύτερος πλουσιότερος είναι ο Ισπανός Amancio Ortega, ιδιοκτήτης της αλυσίδας ZARA και όλων των υπόλοιπων πασίγνωστων brands που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του ομίλου του. Ο Ortega κατέχει 76 δις. δολάρια το οποίο σημαίνει ότι ο Γκέιτς έχει ένα ισχυρό προβάδισμα.

Παρόλαυτά, δεν είναι τόσο θέμα προσωπικού πλούτου για τον Γκέιτς. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους παγκοσμίως, μιας και εδώ και πολλά χρόνια το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates δίνει τεράστια ποσά και έχει υπερασπιστεί έμπρακτα μεγάλα ζητήματα για τις υπανάπτικτες χώρες όπως την πρόσβαση σε πόσιμο νερό και την εξάλειψη της ελονοσίας στην Αφρική.

O Γκέιτς μαζί με τον επίσης δισεκατομμυριούχο, Γουόρεν Μπάφετ, έχει θεσπίσει το The Giving Pledge, το οποίο περιλαμβάνει πλούσια άτομα που έχουν υποσχεθεί να δώσουν τουλάχιστον το μισό από τις περιουσίες του όσο ζουν ή μετά θάνατον. Ο Γκέιτς μαζί με την σύζυγό του Melinda έχουν δηλώσει ότι θα δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους ελπίζοντας ότι και άλλοι δισεκατομμυριούχοι θα συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια για την εξάλειψη των ασθενειών και την ευρύτερη βοήθεια προς την ανθρωπότητα.

Ανεξάρτητα από όλα αυτά, πρέπει να αναφέρουμε ότι η περιουσία του Γκέιτς αυξάνεται σταθερά. Το 2012 για παράδειγμα, είχε λιγότερα από 60 δις. δολάρια.

Πηγή: Fortune.com