Ο Μπιλ Γκέιτς βλέπει 6 εμβόλια κορωνοϊού διαθέσιμα μέχρι την άνοιξη του 2021

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκτός από το ήδη εγκεκριμένο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, δήλωσε ότι τα υποψήφια των Μοντέρνα, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax θα λάβουν πιθανότητα άδεια τους επόμενους μήνες. Δεν ανέφερε ποιο θα μπορούσε να είναι το έκτο.

Έως και έξι εμβόλια Covid-19 θα μπορούσαν να εγκριθούν και να διατεθούν έως την άνοιξη του 2021, προέβλεψε ο Μπιλ Γκέιτς.

Όπως μεταδίδει το CNBC, δήλωσε την Τρίτη: «Περιμένω ότι θα έχουμε περίπου έξι εμβόλια έως το πρώτο τρίμηνο».

Εκτός από το ήδη εγκεκριμένο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, ο Γκέιτς ανέφερε ότι τα υποψήφια εμβόλια των Μοντέρνα, AstraZeneca, Johnson & Johnson και Novavax θα λάβουν επίσης πιθανότητα άδεια κατά τους επόμενους μήνες. Δεν ανέφερε ποιο θα μπορούσε να είναι το έκτο εμβόλιο.

Ο Γκέιτς – του οποίου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, έχει από καιρό υποστηρίξει τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών – έδωσε συγχαρητήρια στους ρυθμιστικούς φορείς των ανεπτυγμένων χωρών για την γρήγορη δράση τους.

«Οι ρυθμιστικές αρχές της Δύσης κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε. «Έχουν προχωρήσει με τις δοκιμές τρίτης φάσης με έναν απίστευτα επαγγελματικό τρόπο, αναζητώντας τυχόν παρενέργειες, εξετάζοντας την αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε.

Τόνισε επίσης, ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι (η διανομή) θα γίνει με σχετικά δίκαιο τρόπο, ότι δεν καθορίζουν τα χρήματα εάν θα έχετε πρόσβαση σε αυτό το εμβόλιο».