O Μπιλ Κλίντον στηρίζει την Ελλάδα

O Μπιλ Κλίντον στηρίζει την Ελλάδα
Photo:

Μεσογειακή συνάντηση στην Αθήνα με τη σφραγίδα του Clinton Global Initiative το καλοκαίρι του 2015.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η μεσογειακή συνάντηση υπό την αιγίδα της «CGI» (Clinton Global Initiative) τον Ιούνιο του 2015. Στόχος της πρωτοβουλία είναι να φέρει στην Ελλάδα για πρώτη φορά σε επαφή τους ηγέτες των επιχειρήσεων, της κυβέρνησης, και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς επίσης και τους φιλανθρωπικούς συλλόγους για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων στη χώρα.

Η συνάντηση «CGI» Μεσογείου θα έχει σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση των κρίσιμων περιφερειακών προκλήσεων, όπως την ανεργία των νέων και την κοινωνική/οικονομική αστάθεια, με αμοιβαία δέσμευση για δράση, τονίζοντας έτσι το τεράστιο δυναμικό της περιοχής για ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε χαρακτηριστικά, «Έχω την τιμή να είμαι χορηγός της σύγκλησης της “CGI” για τα τελευταία πέντε χρόνια. Λατρεύω το ήθος της “CGI” και την υλοποίηση των ιδεών σε πράξη. Σήμερα, είμαι υπερήφανος να ανακοινώσω ότι θα είμαι χορηγός του πρώτου CGI Μεσογείου».

Η πρέσβης Γιάννα Αγγελοπούλου, είναι μαζί με τον Πρόεδρο Κλίντον, ιδρυτικός χορηγός του «CGI» Μεσογείου.

Εκτός από την Ετήσια Συνάντηση «CGI το Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται μια σειρά συγκλήσεων όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και του Πανεπιστημίου του “GCI” στην Αμερική. Τα δύο τελευταία χρόνια, η κ.Αγγελοπούλου ενθαρρύνει τους Έλληνες φοιτητές να υποβάλουν προτάσεις στο Πανεπιστήμιο του “CGI”, για χρηματοδότηση των έργων τους.