O Bill Ackman για την επιστροφή στο γραφείο: Αυστηρά 5 ημέρες την εβδομάδα

O Bill Ackman για την επιστροφή στο γραφείο: Αυστηρά 5 ημέρες την εβδομάδα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένας αυξανόμενος αριθμός CEOs υψηλού προφίλ τάχθηκε κατά της πλήρως απομακρυσμένης εργασίας.

Εν μέσω της σύγκρουσης σχετικά με την απομακρυσμένη εργασία και τις εντολές επιστροφής στο γραφείο, ο διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square, Bill Ackman, έχει καταλήξει στη στρατηγική του.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής απαιτεί από τους υπαλλήλους του να επιστρέφουν στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, αλλά είναι επίσης εντάξει με το να εργάζονται από οπουδήποτε, για μια συγκεκριμένη περίοδο του έτους. Περιέγραψε ως εξής τη ρύθμιση σε συνέντευξή του στη New York Post αυτή την εβδομάδα:

«Αυτό που κάναμε στην Pershing Square είναι να φέρουμε τους ανθρώπους πίσω πέντε ημέρες την εβδομάδα, δέκα μήνες το χρόνο. Φυσικά, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε, όπως ένα ραντεβού με το γιατρό ή να εργαστείτε από το σπίτι μια μέρα, χρησιμοποιήστε την καλύτερη δυνατή κρίση σας. Και στη συνέχεια δίνουμε στους ανθρώπους τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να δουλεύουν από οπουδήποτε με την επιφύλαξη ότι αν υπάρχει κάτι όπου πρέπει να τους συγκεντρώσουμε όλους μαζί, θα εμφανιστούν».

Φέτος, ένας αυξανόμενος αριθμός διευθύνοντων συμβούλων υψηλού προφίλ τάχθηκε κατά της πλήρως απομακρυσμένης εργασίας και επέμεινε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο. Πολλοί έχουν συμβιβαστεί με ένα υβριδικό πρόγραμμα στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν ακόμα να εργάζονται από το σπίτι δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, δήλωσε στους υπαλλήλους τον Φεβρουάριο ότι θα πρέπει να εργάζονται στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αυτό οδήγησε σε αποχώρηση κάποιων εργαζομένων που ήταν αναστατωμένοι με την πολιτική αυτή – και σε ένα κανάλι στο Slack με την ονομασία “Remote Advocacy” – αλλά η Amazon επέμεινε στην πολιτική της. Τον περασμένο μήνα, όπως αποκάλυψε μια ηχογράφηση που εξασφάλισε το Insider, ένας εξοργισμένος Jassy είπε στους υπαλλήλους:

«Είναι πλέον ώρα να διαφωνήσουμε και να δεσμευτούμε. Και αν δεν μπορείς να διαφωνήσεις και να δεσμευτείς, το καταλαβαίνω κι αυτό, αλλά μάλλον δεν θα σου βγει σε καλό στην Amazon, γιατί θα επιστρέψουμε στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα και δεν είναι σωστό όλοι οι συνάδελφοί μας να είναι τρεις ημέρες την εβδομάδα και να αρνούνται κάποιοι να το κάνουν».

Η Goldman Sachs, από την πλευρά της, ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα προσπάθεια να επιβάλει την πολιτική της ώστε οι υπάλληλοι να εργάζονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, με τους επικεφαλής της εταιρείας να είναι απογοητευμένοι από το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι δεν έρχονται όσο συχνά προβλέπεται. Ο διευθύνων σύμβουλος David Solomon επικρίνει εδώ και καιρό την εξ αποστάσεως εργασία.

Η προσέγγιση του Ackman ταιριάζει με την πεποίθηση πολλών CEO ότι η εργασία στο γραφείο είναι ζωτικής σημασίας για την καθοδήγηση νέων ταλέντων και την προώθηση μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας. Αλλά δίνει επίσης κάποιο έδαφος στους εργαζόμενους που θέλουν απομακρυσμένη εργασία – ίσως όχι όσο θα ήθελαν, αλλά περισσότερο από ένα αποθαρρυντικό τίποτα.

«Πειραματιστήκαμε με αυτό εδώ και δύο χρόνια και αυτό λειτούργησε καλά», δήλωσε ο Ackman στην Post. «Στους ανθρώπους αρέσει η ισορροπία και αυτό λειτουργεί για την επιχείρησή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com