Ο Μπόρις Τζόνσον απειλεί τώρα με γενικό lockdown τους απείθαρχους Βρετανούς

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πρέπει να εξετάσουμε τα μέτρα, που έχουμε δει να λαμβάνονται και  αλλού. Άλλες χώρες αναγκάστηκαν να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και καθολικές απαγορεύσεις» είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Έως και πριν από λίγο καιρό ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δίσταζε να κλείσει σχολεία και χώρους αναψυχής. Τώρα έχοντας λάβει, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, τα πρώτα μέτρα, προειδοποιεί τους πολίτες πως εάν δεν συμμορφωθούν με τη σύσταση «μένουμε σπίτι», θα αναγκαστεί να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και γενικό lockdown.

«Πρέπει να εξετάσουμε τα μέτρα, που έχουμε δει να λαμβάνονται και  αλλού. Άλλες χώρες αναγκάστηκαν να επιβάλλουν αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις και καθολικές απαγορεύσεις» είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. «Ορισμένοι δυσκολεύουν την κατάσταση γιατί συνεχίζουν να ενεργούν κατά τρόπο που βοηθά τον ιό να εξαπλωθεί» σημείωσε.

Η μεταστροφή αυτή στη στάση του Τζόνσον έρχεται καθώς κρούσματα και θάνατοι στη χώρα πολλαπλασιάζονται. 281 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid19, ενώ τα κρούσματα έχουν υπερβεί τα 5.500.

Σχετικά άρθρα