Ο Μπόρις Τζόνσον χρησιμοποιεί το παράδειγμά του για να πείσει τους Βρετανούς να… αδυνατίσουν

Ο Μπόρις Τζόνσον χρησιμοποιεί το παράδειγμά του για να πείσει τους Βρετανούς να… αδυνατίσουν
epa08547072 British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street to attend Prime Ministers Questions (PMQs) at the Houses of Parliament, Central London, Britain, 15 July 2020. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κυβέρνηση της χώρας παρουσίασε εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» με την δέσμευση να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας» μέσω της απαγόρευσης των διαφημίσεων των πρόχειρων γευμάτων πριν από τις 21:00.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες να χάσουν «μερικά κιλά» παραθέτοντας το δικό του παράδειγμα για την μάχη που έδωσε για να αδυνατίσει πριν νοσήσει από covid-19 με στόχο να τους ενθαρρύνει να αθλούνται περισσότερο.

Η κυβέρνηση της χώρας παρουσίασε σήμερα την εκστρατεία «Καλύτερη Υγεία» με την δέσμευση να αντιμετωπίσει «την ωρολογιακή βόμβα της παχυσαρκίας» μέσω της απαγόρευσης των διαφημίσεων των πρόχειρων γευμάτων πριν από τις 21:00, μέσω της αναγραφής των θερμίδων στις συσκευασίες τροφίμων και μέσω της κατάργησης των προσφορών «1+1» στα τρόφιμα.

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Υγείας Έλενα Γουέιτλι δήλωσε ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να τρώνε λιγότερο καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο να καταλήξει κάποιος από την covid-19. Επισήμανε, μάλιστα, ότι όσοι έχουν ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) άνω του 40 διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν από την νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.

«Ανέκαθεν ήθελα να χάσω βάρος, χρόνια και χρόνια, και όπως πολλοί άνθρωποι δίνω μάχη με το βάρος μου, έχω σκαμπανεβάσματα. Αλλά από τότε που ιάθηκα από την covid-19, φροντίζω σταθερά την φυσική μου κατάσταση», είπε ο πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter.

«Έχω χάσει τουλάχιστον 6,3 κιλά, αλλά όταν μπήκα στην εντατική, όταν ήμουν ειλικρινά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος… και ξέρετε ήμουν υπερβολικά παχύς», είπε ο Τζόνσον εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα εκστρατεία υγείας «δεν είναι υπερβολικά αυστηρή ή υπερπροστατευτική».