Ο Μπόρις Τζόνσον κάνει… push-ups για να δείξει πόσο υγιής είναι

Ο Μπόρις Τζόνσον κάνει… push-ups για να δείξει πόσο υγιής είναι
epa08413512 A handout photo made available by n10 Downing Street shows Britain's Prime Minister Boris Johnson making a television address to the nation in n10 Downing street in London, Britain, 10 May 2020. EPA/ANDREW PARSONS/DOWNING STREET HANDOUT The Image can not be altered in any form. MANDATORY CREDIT Andrew Parsons/n10 Downing street. HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Daily Mail, ο Τζόνσον δεσμεύτηκε να ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμύρια λίρες για να σώσει τη βρετανική οικονομία από καταστροφή μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η κρίση του κορωνοϊού ήταν μια καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι η ώρα για να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τα στραβοπατήματα.

«Ήταν μια καταστροφή», δήλωσε ο Τζόνσον μιλώντας στον νέο ψηφιακό ραδιοσταθμό Times Radio. «Ας μην μασάμε τα λόγια μας, εννοώ πως αυτό ήταν ένας απόλυτος εφιάλτης για τη χώρα και πως η χώρα πέρασε ένα βαθύ σοκ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο πως δεν έχει έρθει η ώρα για μια έρευνα σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης.

Σχετικά με τον κορυφαίο σύμβουλό του Ντόμινικ Κάμινγκς, δήλωσε: «Ο Ντομ είναι εξαιρετικός».

Στην ίδια συνέντευξη στον Times Radio, ο Τζόνσον είπε ακόμη πως σχεδιάζει να διπλασιάσει τα σχέδιά του για αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και υπογράμμισε πως μια επιστροφή στη λιτότητα θα ήταν λάθος την ώρα που η χώρα προσπαθεί να ανακάμψει από το πλήγμα του κορωνοϊού στην οικονομία.

Ο Τζόνσον είπε πως θέλει μια «ρουζβλετιανή» προσέγγιση στην οικονομία, σε μια αναφορά στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Φραγκλίνο Ντ. Ρούζβελτ, το πρόγραμμα «New Deal» του οποίου βοήθησε τις ΗΠΑ να ανακάμψουν από το Μεγάλο Κραχ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης στη συνέντευξή του εντελώς ανόητα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είναι «κάτισχνος, σαν φάντασμα».

«Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, παρατήρησα ότι υπήρχαν κομμάτια στις εφημερίδες που έλεγαν ότι ήμουν κάτισχνος, σαν φάντασμα», είπε ο Τζόνσον. «Θέλω να ξέρετε πως ήταν εντελώς ανοησίες».

«Αισθάνομαι πολύ καλά, ναι, σας ευχαριστώ, και πάλι χάρη στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας μας», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν σκέπτεται κάθε ημέρα τον υψηλό αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων στη Βρετανία από τον νέο κορωνοϊό, ο Τζόνσον είπε: «Κάθε ημέρα … Αυτό που έχουμε είναι ότι η καμπύλη πηγαίνει προς την κατεύθυνση που πίστευαν ότι θα πάει. Πολύ συχνά κατεβαίνει».

«Το κρίσιμο είναι να εξασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τοπικές αναζωπυρώσεις και γι’ αυτό έχουμε τη στρατηγική άμεσης αντιμετώπισης των αναζωπυρώσεων», τόνισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως οι Βρετανοί είναι σημαντικά πιο παχείς απ’ ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι στην υπόλοιπη Ευρώπη και παραδέχθηκε πως έχασε βάρος μετά την προσβολή του από τον νέο κορωνοϊό.

Μιλώντας στον Times Radio, ο Τζόνσον δήλωσε: «Τήρησα μια πολύ ελεύθερη στάση σχετικά με την παχυσαρκία, όμως όταν κοιτάζεις τους αριθμούς, όταν κοιτάζεις την πίεση που δέχεται η NHS (Εθνική Υπηρεσία Υγείας), αν συγκρίνεις, φοβάμαι, αυτή την υπέροχη χώρα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είμαστε σημαντικά παχύτεροι από τους περισσότερους άλλους, εκτός από τους Μαλτέζους για κάποιον λόγο. Αυτό είναι ένα ζήτημα».

«Όλοι γνωρίζουν πως αυτό είναι κάτι δύσκολο, αλλά πιστεύω πως είναι κάτι που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο Τζόνσον έκανε μερικά push-ups για να δείξει ότι είναι καλογυμνασμένος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Mail on Sunday, λίγους μήνες αφότου έδωσε μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο εναντίον του κορωνοϊού.