Ο CEO της Airbnb προετοιμάζει τον κόσμο για την είσοδο στο Χρηματιστήριο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Θα είμαστε έτοιμοι όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε ο Brian Chesky.

 

Μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες IPO τεχνολογικής εταιρείας φαίνεται να είναι σχετικά κοντά. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα λόγια του CEO της Airbnb, Brian Chesky, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία «θα είναι απολύτως έτοιμη όσο το δυνατόν συντομότερα».

Παρόλα αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι η εταιρεία δεν θα μπει άμεσα στο χρηματιστήριο. Όπως δήλωσε στο αμερικανικό Fortune ο επικεφαλής της εταιρείας, η Airbnb έχει δώσει στον εαυτό της μια διορία δύο ετών από τον Μάρτιο του 2017, ούτως ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για την πρώτη δημόσια εγγραφή της.

«Για να το ξεκαθαρίσουμε, επειδή κάποιοι διαβάζουν ότι θα μπούμε του χρόνου στο χρηματιστήριο, το μόνο που μπορώ να πω είναι πως θα είμαστε έτοιμοι. Και είναι δική μας ευθύνη να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο όσο το δυνατόν συντομότερα». Παρόλα αυτά, όπως ο ίδιος λέει, επειδή βλέπει την κατάσταση με άλλες πρόσφατες δημόσιες εγγραφές τεχνολογικών εταιρειών, προτιμά να πάρει τον χρόνο του για να γίνουν όλα όσο πιο σωστά γίνεται.

Ο Chesky θυμήθηκε, μάλιστα, μια συμβουλή που πήρε από τον Γουόρεν Μπάφετ, σύμφωνα με την οποία πρέπει να «γίνει πλούσιος με αργούς ρυθμούς». «Τίποτε δεν κύλησε με αργούς ρυθμούς στο Airbnb», είπε ο επικεφαλής της εταιρείας. «Είναι μόλις 9 ετών. Όμως νομίζω ότι μας έκανε όλους να δούμε άλλα πράγματα με διαφορετικό ρυθμό, να πάρουμε λίγο χρόνο για να ανασάνουμε, και να το σκεφτούμε περισσότερο».

Καταλήγοντας, ο Chesky είπε ότι λαμβάνει μεγάλη υποστήριξη από τους επενδυτές της εταιρείας, οι οποίοι τον αφήνουν να πάρει τις αποφάσεις όταν εκείνος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν, χωρίς να υπάρχει πίεση. «Είμαι μόλις 36 ετών, και ελπίζω να κάνω το ίδιο πράγμα για μερικές ακόμη δεκαετίες. Και μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.