Ο CEO της αμερικανικής έκδοσης του Fortune, Alan Murray, αποχωρεί από τον ρόλο του στα τέλη Απριλίου του 2024

Ο CEO της αμερικανικής έκδοσης του Fortune, Alan Murray, αποχωρεί από τον ρόλο του στα τέλη Απριλίου του 2024
Alan Murray, president of Fortune, attends a sub-forum of the 2018 Fortune Global Tech Forum in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 29 November 2018. The Fortune Global Tech Forum convened world leaders in the innovation economy space 29-30 November 2018, in Guangzhou, China. The Fortune Global Tech Forum will explore the innovation revolution unfolding in China and the rest of the world. The 2018 theme is "Innovation in the Age of AI." In addition to providing insights into fast-moving trends, we'll introduce you to some of China's most promising startups, through our second Annual Fortune China Innovation awards, a competition between high-potential start-up companies in a variety of fields, which will culminate in the naming of the Fortune China Innovation Company of the year. Photo: AFP
O Murray και η ιδιοκτησία του Fortune συμφώνησαν αμοιβαία ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια μετάβαση στην ηγεσία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής έκδοσης του Fortune, Alan Murray, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποχωρήσει από τον ρόλο του στα τέλη Απριλίου 2024.

Υπό την ηγεσία του Murray, το Fortune διαχωρίστηκε με επιτυχία από τη Meredith το 2019 και καθιερώθηκε για πρώτη φορά ως αυτόνομη εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, το Fortune διατήρησε την αξιοσέβαστη, βραβευμένη επιχειρηματική δημοσιογραφία και τα παγκόσμια συνέδρια, ενώ παράλληλα αύξησε σημαντικά τα έσοδα και το αναγνωστικό κοινό. Η αμερικάνικη έκδοση του Fortune υπήρξε κερδοφόρα τα τελευταία τρία χρόνια.

Καθώς η εταιρεία βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής ανάπτυξης, ο Murray και η ιδιοκτησία του Fortune συμφώνησαν αμοιβαία ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για μια μετάβαση στην ηγεσία.

Πριν από την ένταξή του στο Fortune το 2014, ο Murray εργάστηκε σε ανώτερες θέσεις σύνταξης στη Wall Street Journal και στο CNBC. Στο παρελθόν ήταν επικεφαλής περιεχομένου όλων των περιοδικών της Time Inc., συμπεριλαμβανομένων των Sports Illustrated και Time.

Ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα από το υπόμνημα που ο ίδιος έστειλε στο προσωπικό:

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι, σε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη και το διοικητικό συμβούλιο του Fortune, θα αποχωρήσω από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στα τέλη Απριλίου του επόμενου έτους.

 

Ήταν τεράστια τιμή να ηγηθώ αυτού του ιστορικού brand τα τελευταία πέντε χρόνια και είμαι περήφανος για όσα καταφέραμε. Καθιερώσαμε το Fortune ως ανεξάρτητη εταιρεία, επαναβεβαιώσαμε τη δέσμευσή του στη σπουδαία δημοσιογραφία, ενισχύσαμε την αποστολή του να κάνει τις επιχειρήσεις καλύτερες, αυξήσαμε το ψηφιακό μας κοινό κατά 6 φορές, αυξήσαμε τα έσοδά μας κατά 50% και επιτύχαμε τρία συνεχόμενα έτη κερδών, ενώ παράλληλα επωάσαμε νέες επιχειρήσεις.

 

Αυτή η ιστορία ανατροπής αποτελεί το θεμέλιο για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης του Fortune, κατά το οποίο ο ιδιοκτήτης έχει ξεκαθαρίσει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει στην ποιοτική δημοσιογραφία, να καινοτομεί σε νέους τομείς προϊόντων και να επεκτείνεται διεθνώς. Συμφωνήσαμε ότι ο χρόνος ήταν κατάλληλος για μια αλλαγή στην ηγεσία.

 

Σκοπεύω να αφιερώσω το χρόνο μου κατά τους επόμενους έξι μήνες για να διασφαλίσω ότι η μετάβαση στη θέση του CEO θα είναι ομαλή και επιτυχής, ενώ η Anastasia θα συνεχίσει να έχει το προβάδισμα στη διαχείριση των καθημερινών λειτουργιών μας. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε το ταλέντο και την οργάνωση για συνεχή επιτυχία και ταχεία ανάπτυξη. Ελπίζω να παράσχω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μετάβαση τις επόμενες εβδομάδες.

 

Όσο για το τι θα ακολουθήσει για μένα, το αναβάλλω μέχρι την άνοιξη και την ολοκλήρωση της μετάβασής μας. Πάντα απολάμβανα τις αλλαγές και δεν έχω σχέδια να αποσυρθώ. Ο ιδιοκτήτης μας μου ζήτησε να εξετάσω το ενδεχόμενο να παραμείνω στη Fortune σε διαφορετικό ρόλο, και υποσχέθηκα να το σκεφτώ μόλις ολοκληρώσουμε τη μετάβαση.

 

Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως σαφές για μένα ότι to Fortune έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον. Στόχος μου ήταν πάντα να φροντίσω να φτάσει το Fortune στα 100ά του γενέθλια με σαφή πορεία προς τα επόμενα 100 χρόνια. Δεδομένης της σπουδαίας δουλειάς που έχετε κάνει όλοι σας τα τελευταία χρόνια και της δέσμευσης του ιδιοκτήτη μας να επιταχύνει την ανάπτυξη και να υποστηρίξει τη σπουδαία δημοσιογραφία, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com