Νέα κόντρα Έλον Μασκ – Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την εξαγορά του Twitter

Νέα κόντρα Έλον Μασκ – Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την εξαγορά του Twitter
Elon Musk and a Twitter logo are seen in this illustration photo in Warsaw, Poland on 30 November, 2022. The revamped Blue Twitter subscription might not be available as in-app purchase on Apple devices when it eventually relaunches. The decision presumably was made so that Twitter can dodge Apple’s 30 percent cut of App Store purchases. While Elon Musk is publicly tweeting his displeasure with Apple, it appears he wants to avoid having to pay Apple’s fees. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ζητά δικαστική συνδρομή για να καταθέσει ενώπιόν της ο Μασκ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ επιδιώκει να αναγκάσει τον Έλον Μασκ να καταθέσει, καθώς ερευνά τις αγορές μετοχών της Twitter Inc. από τον δισεκατομμυριούχο, πριν από την εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η ρυθμιστική αρχή της Wall Street δήλωσε ότι ο Μασκ δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει τον περασμένο μήνα όπως του ζητήθηκε και ζήτησε από έναν δικαστή να τον αναγκάσει. Η αρχή εξετάζει τις γνωστοποιήσεις του Μασκ σχετικά με τις συναλλαγές μετοχών, σύμφωνα με την αίτηση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

Η SEC ξεκίνησε την έρευνά της τον Απρίλιο του 2022 και έχει ζητήσει χιλιάδες έγγραφα από τον Μασκ και άλλα μέρη, ανέφερε η υπηρεσία. Ο δισεκατομμυριούχος έχει ήδη στείλει εκατοντάδες έγγραφα και κατέθεσε δύο φορές τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με το αίτημα, το οποίο κάνει λόγο για μια συνεχιζόμενη, μη δημόσια έρευνα.

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ήδη λάβει πολλές φορές τη μαρτυρία του κ. Μασκ σε αυτή την άστοχη έρευνα -φτάνει πια», δήλωσε ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Μασκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ συμφώνησε σε συνέντευξη με τη SEC τον περασμένο μήνα, ανέφερε το πρακτορείο. Ωστόσο, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση της 15ης Σεπτεμβρίου, ο Μασκ προέβαλε αρκετές αντιρρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ότι το Σαν Φρανσίσκο δεν ήταν η κατάλληλη τοποθεσία για αυτήν. Οι ερευνητές πρότειναν νέες ημερομηνίες και συμφώνησαν να μεταφέρουν τη συνέντευξη στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, κοντά στο σημείο που ζει τώρα ο Μασκ, αλλά στη συνέχεια αρνήθηκε τη συνάντηση.

Πριν εξαγοράσει όλο το Twitter, ο Μασκ αγόρασε μερίδιο 9,2% στην εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης τον Μάρτιο του 2022. Στη συνέχεια αποκάλυψε τη συμμετοχή του στη SEC τον Απρίλιο. Οι κανόνες της αρχής απαιτούν από τα περισσότερα άτομα που αγοράζουν περισσότερο από το 5% μιας δημόσιας εταιρείας να το αποκαλύπτουν εντός 10 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: