Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing προειδοποιεί: Θα πάμε στον Άρη πριν τον Elon Musk

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing προειδοποιεί: Θα πάμε στον Άρη πριν τον Elon Musk

Ποιος θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα στην κούρσα για τον Κόκκινο Πλανήτη;

Ο Dennis Muilenburg, διευθύνων σύμβουλος της Boeing, προέβη σε μια αρκετά αποφασιστική δήλωση ως προς τις πιθανότητες της εταιρείας του να στείλει άνθρωπο στον πλανήτη Άρη πριν τον Elon Musk – ο οποίος έχει κι αυτός παρόμοια σχέδια με την εταιρεία Space X.

Όντας προσκεκλημένος στο CNBC, ο Muilenburg ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή Jim Cramer κατά πόσο θα στείλει πρώτος αυτός ή ο Elon Musk «άνθρωπο στον Άρη».

«Εν τέλει θα πάμε στον Άρη και πιστεύω με βεβαιότητα ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον Άρη θα πάει εκεί με πύραυλο της Boeing» απάντησε ο Muilenburg.

Προτού προβεί σ’ αυτή τη δήλωση, παρουσίασε συνοπτικά την προετοιμασία για την αποστολή της Boeing για τον πλανήτη Άρη.

«Δουλεύουμε αυτή τη στιγμή πάνω στην επόμενη γενιά πυραύλων με την επωνυμία ‘Space Launch System’, μαζί με τους πελάτες μας στη NASA» είπε ο Muilenburg. «Πρόκειται για πύραυλο που έχει ύψος όσο μια πολυκατοικία με 36 ορόφους. Βρισκόμαστε, πλέον, στη φάση της τελικής συναρμολόγησης. Και θα κάνουμε την πρώτη δοκιμαστική πτήση το 2019».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Muilenburg αμφισβητεί τα σχέδια του Musk για να ηγηθεί αυτός του ταξιδιού του ανθρώπου στον Άρη.

Σε ένα συνέδριο τεχνολογίας πέρυσι στο Σικάγο, ο Muilenburg είχε κάτι παρεμφερές να πει: «Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει το πόδι του στον Άρη θα φτάσει εκεί ταξιδεύοντας με έναν πύραυλο της Boeing», ανέφερε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα τελευταία χρόνια, ο Musk θεωρείται γενικά ως το πρόσωπο που ενσαρκώνει τον στόχο της ανθρωπότητας να αποικίσει τον Άρη, ίσως εξαιτίας του celebrity status που έχει.

Σε ομιλία του στο Διεθνές Αστροναυτικό Συνέδριο τον Σεπτέμβριο, ο Musk ενημέρωσε το κοινό για τις εξελίξεις που αφορούν τα σχέδιά του για τον Άρη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το SpaceX θα μπορούσε να ξεκινήσει την αποστολή του για τον Άρη μέχρι το 2022.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο συναρπαστικό απ’ το να πας εκεί και να είσαι ανάμεσα στα άστρα» είχε πει τότε ο Musk.