Ο δήμος Αθηναίων αποζημιώνει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για ζημιές από πτώσεις δένδρων

Ο δήμος Αθηναίων αποζημιώνει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για ζημιές από πτώσεις δένδρων
(Ξένη δημοσίευση) Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν τους μικρότερους δρόμους και τα στενά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022. Στη δεύτερη φάση του σχεδιασμού για τον αποχιονισμό των μικρότερων δρόμων και των στενών σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, έχει περάσει ο Δήμος Αθηναίων, καθώς όλες οι κεντρικές και περιφερειακές οδοί είναι πλέον απολύτως προσβάσιμες. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση κοπής και απομάκρυνσης των πεσμένων δέντρων και των κλαδιών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα όπου επιχειρούν συνολικά 57 συνεργεία με 213 εργαζόμενους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πού μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι πολίτες για αποζημίωση.

Τους ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων εξαιτίας της κακοκαιρίας, θα αποζημιώσει ο Δήμος Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έδωσε εντολή στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες «να αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα», τις σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης που θα καταθέσουν δημότες. Προϋπόθεση για την υποβολή των αιτήσεων είναι τα οχήματα να βρίσκονταν σταθμευμένα είτε σε κοινόχρηστο χώρο, είτε σε οδικό δίκτυο αρμοδιότητας του δήμου.

Τη σχετική αίτηση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στην αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, στη διεύθυνση d.pras.ast.panidas@athens.gr ή να απευθύνονται στη Διεύθυνση Πρωτοκόλλου του Δήμου (Λιοσίων 22 – 2ος όροφος).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, αμέσως μετά την παραλαβή της αίτησης, η Διεύθυνση Πρασίνου θα ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.