Ο δωδεκάλογος της επιτυχημένης startup

Ο δωδεκάλογος της επιτυχημένης startup
Photo:

Συμβουλές, tips και μαθήματα ζωής από τον επιχειρηματία και επενδυτή Mark Cuban.

Με περιουσία που ανέρχεται σε 2,7 δισ. δολάρια, ο 56χρονος Mark Cuban έχει περάσει από όλα τα στάδια της επιχειρηματικότητας. Αυτοδημιούργητος, εργάστηκε ως μπάρμαν και πωλητής προτού ιδρύσει τη δεκαετία του ’80 τη MicroSolutions, την οποία πούλησε στα 32 του για 6 εκατ. δολάρια. Στη συνέχεια ίδρυσε την Audionet, που στη συνέχεια έγινε η γνωστή Broadcast.com, την οποία πούλησε το 1999, στο απόγειο της «φούσκας» dot.com, για 5,7 δισ. δολάρια στη Yahoo!.

Από τότε επενδύει σε διάφορους κλάδους, όπως της διασκέδασης (θέατρα, εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών κ.λπ), ενώ είναι ιδιοκτήτης της ομάδας της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ Dallas Mavericks.

Όπως λέει ο ίδιος, οι παρακάτω κανόνες δεν ισχύουν μόνο για όσους θέλουν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εργαστούν σε μια startup.

1. Μην ξεκινήσεις το παραμικρό αν δεν είναι το πάθος σου και κάτι που αγαπάς.

2. Αν ξεκινήσεις την εταιρεία με κύριο σκοπό να την πουλήσεις, τότε δεν είναι πάθος σου.

3. Να προσλάβεις εκείνους που σου φαίνεται πως θα γουστάρουν πολύ να δουλεύουν στην εταιρεία σου.

4. Οι πωλήσεις θεραπεύουν τα πάντα. Πάντα να γνωρίζεις από πού και πώς θα έρθουν τα έσοδα και πώς ακριβώς θα κάνεις πωλήσεις.

5. Βρες τις βασικές σου ικανότητες και επικέντρωσε στο πώς θα γίνεις άριστος σε αυτές. Βρες τους καλύτερους που έχουν τις ίδιες ικανότητες και πλήρωσέ τους. Για τα υπόλοιπα πεδία μπορείς να προσλάβεις κόσμο που απλώς ταιριάζει στη φιλοσοφία σου, αλλά δεν είναι και τόσο ακριβός.

6. Τα γραφεία με πόρτες είναι άχρηστα. Τα open space βοηθούν στο να γνωρίζει ο καθένας τι γίνεται, να παίρνει κλίμα και η ενέργεια να διατηρείται ψηλά. Όποιος θέλει απομόνωση και ιδιαίτερο χώρο ας μάθει πώς λειτουργεί η κλειδαριά στην τουαλέτα. Στις startups τίποτα δεν είναι προσωπικό.

7. Μην προσλαμβάνεις στελέχη καριέρας με μεγάλα προσωπικά σχέδια. Ο μεγαλύτερός μου φόβος στην αρχή ήταν μήπως προσλάβω κάποιον που θέλει να φτιάξει αυτοκρατορία. Αν ο τύπος θέλει να πετάει πρώτη θέση ή να προσλάβει γραμματέα φύγετε μακριά. Αν δεν θέλει να πηγαίνει σε ραντεβού για πωλήσεις φύγετε μακριά. Οι επίδοξοι μεγιστάνες θα μολύνουν την εταιρεία σας.

8. Ως προς την τεχνολογία, χρησιμοποιείς αυτό που ξέρεις. Αυτός είναι, συνήθως, και ο πιο οικονομικός τρόπος. Έχεις συνηθίσει την Apple; Προχώρα με αυτή. Προτιμάς τα Windows; Κανένα πρόβλημα. Startup είσαι, λίγοι είστε, άσε τον καθένα να παίξει με αυτό που γνωρίζει καλύτερα.

9. Ξέχνα την ιεραρχία. Αν έχεις διευθυντές που αναφέρονται σε άλλους διευθυντές θα αποτύχεις. Όταν μάλιστα αρχίσεις να μεγαλώνεις, αν έχεις διευθυντές που αναφέρονται σε άλλους διευθυντές τότε θα αρχίσουν οι κλίκες και οι συμμαχίες.

10. Μην τυπώνεις μπλουζάκια και αντικείμενα με το λογότυπό σου. Όταν κάποια startup μού στέλνει τέτοια, σκέφτομαι πως πιθανότατα θα αποτύχει. Μπορεί να είναι ΟΚ για τους υπαλλήλους σου σε μια έκθεση, αλλά αν πιστεύεις πως οι άνθρωποι γενικά θα κυκλοφορούν έξω με το μπλουζάκι σου κάνεις λάθος και δεν έχεις ιδέα πώς να ξοδέψεις τα χρήματά σου.

11. Ποτέ μην προσλάβεις εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Οι τύποι απλώς στέλνουν email σε εκδόσεις που ήδη γνωρίζεις, σε εκπομπές που ήδη βλέπεις και σε sites που ήδη επισκέπτεσαι. Βρες ποιος γράφει για τον τομέα σου, στείλε του εσύ ένα email και συστήσου, δουλειά των δημοσιογράφων είναι να βρίσκουν νέες ενδιαφέρουσες ιστορίες και θα χαρούν να γνωρίσουν εσένα από το να λάβουν ένα τυποποιημένο μήνυμα από μια PR εταιρεία. Η σχέση που θα αποκτήσετε θα ωφελήσει και τους δύο σας.

12. Κάνε τη δουλειά ευχάριστη για τους συνεργάτες σου. Αλλά μην μένεις εκεί, πρέπει να γιορτάζεις κάθε σημαντική επιτυχία και να ανταμείβεις τους ανθρώπους σου. Στην πρώτη μου εταιρεία, τη MicroSolutions, κάθε μήνα που κάναμε ρεκόρ πωλήσεων έβγαινα στη γύρα και μοίραζα 100δόλαρα στους πωλητές. Στη Broadcast.com και στη MicroSolutions βγαίναμε για σφηνάκια Kamikaze. Τους πήγαινα όλους σε ένα μπαρ και πίναμε. Τις περισσότερες φορές τα ποτά τα πλήρωναν οι πελάτες μας.