O δράστης της Νίκαιας είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος λίγο πριν την επίθεση

O δράστης της Νίκαιας είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος λίγο πριν την επίθεση

Ο δράστης είχε προβεί σε αναγνώριση του τόπου της επίθεσης με το φορτηγό που χρησιμοποίησε στις 14 Ιουλίου για να πραγματοποιήσει τη σφαγή.

Ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια, ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, είχε προβεί σε αναγνώριση του τόπου της επίθεσης στις 12 και τις 13 Ιουλίου με το φορτηγό που χρησιμοποίησε στις 14 Ιουλίου για να πραγματοποιήσει τη σφαγή, σύμφωνα με πηγή στην υπόθεση.

Μεταξύ των εκατοντάδων μαρτύρων που έχουν ήδη καταθέσει στους ανακριτές, πολλοί είπαν ότι ο φονιάς ήταν θρησκευόμενος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Λίγο πριν από την επίθεση στη Νίκαια την Πέμπτη που προκάλεσε 84 θανάτους, ο δράστης, ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, έστειλε μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου (SMS) “εκφράζοντας τη χαρά του που προμηθεύτηκε ένα πιστόλι 7.65 και κάνοντας λόγο για προμήθεια και άλλων όπλων”, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην υπόθεση.

Ο 31χρονος οδηγός και διανομέας, που χρησιμοποίησε ένα βαρύ φορτηγό για την επίθεσή του, “είχε τραβήξει επίσης φωτογραφία στο τιμόνι του φορτηγού μεταξύ της 11ης και της 14ης Ιουλίου” προτού τη στείλει με SMS, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να “ταυτοποιήσουν το σύνολο των παραληπτών” των μηνυμάτων αυτών.