Ο Ελ-Εριάν επιμένει στο σενάριο των δύο μειώσεων επιτοκίων από τη Fed το 2024

Ο Ελ-Εριάν επιμένει στο σενάριο των δύο μειώσεων επιτοκίων από τη Fed το 2024
14 February 2020, Bavaria, Munich: Mohamed Aly El-Erian, former CEO of the Pacific Investment Management Company, speaks on the first day of the 56th Munich Security Conference. Photo: Felix Hörhager/dpa (Photo by Felix Hörhager / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Μιλώντας στο Bloomberg, πρόεδρος του Κουίνς Κόλετζ, εκτίμησε ότι η Fed θα ξεκινήσει φέτος τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αν και πιο αργά από ό,τι αναμενόταν.  

Μοχάμεντ Ελ-Εριάν εξακολουθεί να αναμένει ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα προχωρήσουν σε δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος, παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με υψηλούς ρυθμούς.

Αν και οι μειώσεις επιτοκίων μπορεί να μην έρθουν τόσο γρήγορα όσο ανέμεναν οι αγορές και οι επενδυτές, η Fed δεν θα επικεντρωθεί στα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομία παραμένει ανθεκτική και θα αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική της πολιτική, τόνισε στο Bloomberg o Ελ-Εριάν, πρόεδρος του Κουίνς Κόλετζ στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν η Fed παραμείνει διαρκώς προσηλωμένη στα οικονομικά στοιχεία, τότε ίσως δεν δούμε μειώσεις επιτοκίων. Αλλά ελπίζω ότι οι αξιωματούχοι θα αγνοήσουν τα στοιχεία που αποτυπώνουν την πραγματικότητα με χρονική υστέρηση και θα κοιτάξουν μπροστά» τόνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα ήταν λάθος αν η Fed στηριζόταν αποκλειστικά στα οικονομικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: