Ο Έλληνας φοιτητής-επιχειρηματίας που θα διδάξει τα μυστικά της αλιείας στο εξωτερικό

Ο Έλληνας φοιτητής-επιχειρηματίας που θα διδάξει τα μυστικά της αλιείας στο εξωτερικό

Ολοκληρώθηκε η βράβευση του νικητή του φοιτητικού διαγωνισμού Global Student Entrepreneurs Awards.

Ολοκληρώθηκε η βράβευση του νικητή του φοιτητικού διαγωνισμού Global Student Entrepreneurs Awards (GSEA), που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Entrepreneurs Organisation Greece.

Τον τελικό κέρδισε ο φοιτητής-επιχειρηματίας, Λευτέρης Αραπάκης της Enaleia, ο οποίος βραβεύθηκε παρουσία όλου του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος από τον πρόεδρο του EO Greece, Δημήτρη Μέμο, στα Startup Awards της Boussias Communications.

Ο νικητής θα έχει τη δυνατότητα να διαγωνιστεί στις 28-29 Απριλίου στον παγκόσμιο τελικό της Φρανκφούρτης με τους κορυφαίους φοιτητές επιχειρηματίες του κόσμου για να διεκδικήσει χρηματικό έπαθλο αξίας 20.000 δολάρια και πολλές ακόμα παροχές.

Η Enaleia (Εναλεία) είναι η πρώτη σχολή για επαγγελματική αλιεία στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία βραβευμένη νεανική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει να εκπαιδεύσει νέους, άνεργους στο επάγγελμα του αλιεργάτη και του αλιευτικού καπετάνιου. Οι σπουδαστές θα λαμβάνουν όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες, παρακολουθώντας ένα πλήρες εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς πρόγραμμα σπουδών. Το πρόγραμμα θα συνδυάζει διαλέξεις με μάθηση στην πράξη. Εφόσον οι σπουδαστές αποφοιτήσουν επιτυχώς, θα τους δοθεί η δυνατότητα για έμμισθη πρακτική άσκηση σε αλιευτικό σκάφος.

Το GSEA, ένα πρόγραμμα του Entrepreneurs’ Organization (EO), βραβεύει φοιτητές με πρωτοποριακά επιχειρηματικά σχέδια και τους δίνει την ευκαιρία να χτίσουν μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ τους και με τα μέλη του ΕΟ. Τα τελευταία χρόνια, οι συμμετέχοντες φοιτητές δημιούργησαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια ευρώ σε πωλήσεις. Ο διαγωνισμός Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) υποστηρίζει 1.700 φοιτητές επιχειρηματίες από 60 χώρες.