Ο Έλληνας που εμπιστεύτηκε η Singapore Airlines

Ο Έλληνας που εμπιστεύτηκε η Singapore Airlines

O Σπύρος Αλυσανδράτος διοικεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της Αυστραλίας.

Από μικρά παιδιά μας μαθαίνουν πως αν κάτι είναι προσοδοφόρο στην Ελλάδα αυτό είναι αναμφίβολα η ενασχόληση με τα τουριστικά επαγγέλματα. Ακόμη όμως και αν ο Έλληνας ξενιτευτεί η εμπορική εκμετάλλευση του τουρισμού συνεχίζει να υπάρχει στο μυαλό του σε διάφορες παραλλαγές. Κάπως έτσι φαίνεται να εξελίχθηκαν τα πράγματα για τον ομογενή Σπύρο Αλυσανδράτο, στον οποίο ανήκει ο ταξιδιωτικός οργανισμός Consolidated Travel, η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση της Αυστραλίας και μέσα στις εκατό κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του πλανήτη.

Για του λόγου του αληθές κατέχει την 46η θέση παγκοσμίως και σύμφωνα με τις ανεξάρτητες, αντικειμενικές μετρήσεις ειδικών οικονομικών οργανισμών θεωρείται και η πιο επικερδής παγκοσμίως.

Τις τελευταίες ημέρες το όνομά του έχει απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει την Singapore Arlines, μια από τις κορυφαίες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, να ξαναρχίσει τις πτήσεις από την Αυστραλία προς την Αθήνα. Η συμφωνία προβλέπει για την τρέχουσα χρονιά τη διεξαγωγή δύο πτήσεων την εβδομάδα κατά τους θερινούς μήνες ενώ στόχος είναι ο αριθμός τους να αυξηθεί σε τρεις το 2015.

O γεννημένος στην Κεφαλονιά, ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης Σπύρος Αλυσανδράτος.
O γεννημένος στην Κεφαλονιά, ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης Σπύρος Αλυσανδράτος.
O γεννημένος στην Κεφαλονιά, ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης Σπύρος Αλυσανδράτος.

Σε ότι αφορά την Consolidated Travel έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στο χώρο και αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικών συμφερόντων διανομέα αεροπορικών προϊόντων στην Αυστραλία. Ο κύκλος εργασιών της ξεπερνά τα 800 εκατ. δολάρια και απασχολεί περίπου 200 άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό σε όλη την Αυστραλία, παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες και εγκαταστάσεις σε περισσότερα από 3.000 ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Η κίνηση για την ταξιδιωτική σύνδεση Ελλάδας – Αυστραλίας έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, περί τοποθέτησης τουριστικού ακόλουθου στην Αυστραλία με έδρα τη Μελβούρνη. Η ίδια είχε τονίσει πως στόχος της είναι η Ελλάδα να προσελκύει τουρίστες όλο τον χρόνο ενισχύοντας τον θεματικό τουρισμό και πως η σύναψη διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας, εξαρτάται από την αυστραλιανή πλευρά. Ιδιαίτερη μνεία είχε γίνει και στις επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να έχουν Αυστραλοί και Ελληνοαυστραλοί στην Ελλάδα.

Ο Σπύρος Αλυσανδράτος, με τους γονείς και τα αδέλφια του έφυγαν πάμφτωχοι από τα Μακρυώτικα Πυλάρου της Κεφαλονιάς αναζητώντας δουλειά στη Μελβούρνη, δούλεψαν σκληρά, πέτυχαν αλλά δεν ξέχασαν ποτέ την Ελλάδα. Στηρίζουν εμπράκτως κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία την χώρα από την οποία προέρχονται. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο κ. Αλυσανδράτος, για καθαρά πατριωτικούς λόγους προσπαθεί να στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία όσο περισσότερο μπορεί.

Στις πιο πρόσφατες αγαθοεργίες του ήταν η προσφορά 150.000 δολαρίων, υπέρ της ανέγερσης του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας Μελβούρνης. Είχε άλλωστε «στενούς δεσμούς» με το ιστορικό κτίριο της Κοινότητας που κατεδαφίστηκε για να κτιστεί το πολυώροφο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο. Ο ίδιος στα πρώτα του βήματα στην Αυστραλία ως φωτογράφος νοίκιαζε χώρο στο συγκεκριμένο κτίριο και εκεί στέγασε το ταξιδιωτικό του γραφείο.

Διαβάστε ακόμη: 

To καταξιωμένο διεθνώς ελληνικό PeoplePerHour

Άλκης Δαυίδ: Ο κληρονόμος του 1,7 δισ. ευρώ

O Έλληνας πίσω από τη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης εισιτηρίων