Ο Έλληνας «βασιλιάς του yeero» που αγαπούν οι Αμερικάνοι

Ο Έλληνας «βασιλιάς του yeero» που αγαπούν οι Αμερικάνοι

Αφιέρωμα της Washington Post στο ελληνικό εστιατόριο GRK του Γιώργου Νίκα που ανοίγει τον Ιούλιο στο Ντουπόντ της Ουάσινγκτον.

Μετά το Μανχάταν το 2012, ήρθε η σειρά της Ουάσινγκτον να δοκιμάσει τη πιο γνωστή ελληνική γεύση, τον γύρο.

Στις 18 Ιουλίου ανοίγει εκεί το ελληνικό εστιατόριο GRK (εκ του greek), της επιχείρησης που άνοιξε ο Γιώργος Νίκας με μεγάλη επιτυχία, ενώ αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να επεκταθεί ακόμα περισσότερο σε άλλες οκτώ περιοχές.

Βασικό πιάτο, όπως γράφει η συντάκτρια της Washington Post, που φιλοξενεί αφιέρωμα στα εστιατόρια, θα είναι ο… yeero, ενώ θα προσφέρονται κι άλλες επιλογές, όπως κοτόπουλο, μανιτάρια πορτομπέλο, αρνάκι και μοσχάρι. Τρεις τύποι τζατζικιού και γαρνιτούρα, ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή ψιλοκομμένο λάχανο. Ακόμη σαλάτες και φρέσκο παγωμένο γιαούρτι με σύκο ή κεράσια.

Ο ιθύνων νους πίσω από το GRK είναι ο Γιώργος Νίκας και, όπως τον περιγράφει το Wanderlista.com, είναι ο «βασιλιάς του Yeero» και χαρακτηρίζει το GRK στη Νέα Υόρκη απλά «ιδιοφυές». Παραθέτει δε το περιεχόμενο μιας αφίσας που βρίσκεται στον τοίχο του εστιατορίου, η οποία γράφει: «από τους ανθρώπους που σας μύησαν στο δράμα, τη δημοκρατία και τα ξυπνητήρια, σας παρουσιάζουμε τώρα την απλή τελειότητα του GRK. Το καινούργιο που φέρνουμε στο κλασικό ελληνικό φαγητό είναι οι νέες γεύσεις που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ».

Κι όπως γράφει το συγκεκριμένο άρθρο, οι Έλληνες σίγουρα ξέρουν από μαγειρική και φαγητό.

Δείτε όλο το story της «Μέγας Γύρος» στο αφιέρωμα του περιοδικού Fortune