Ο Έλον Μασκ μπορεί να γίνει σύντομα ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 300 δισ. δολαρίων

Ο Έλον Μασκ μπορεί να γίνει σύντομα ο πρώτος άνθρωπος με περιουσία 300 δισ. δολαρίων
«Όταν υπάρξει επιβεβαίωση µιας εύλογης (~50%) χρήσης καθαρής ενέργειαςαπό τους εξορύκτες µε θετική µελλοντική τάση, η Tesla θα αρχίσει να δέχεται ξανά Bitcoin στις συναλλαγές της». Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάλιστα ο Έλον Μασκ είναι 100 δισεκατομμύρια δολάρια μπροστά από τον πρώην Νο. 1 Τζεφ Μπέζος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πρόσθεσε περισσότερα από 36 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του τη Δευτέρα, αφού οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτινάχθηκαν κατά 12,7% μετά την ανακοίνωση ότι η Hertz παρήγγειλε 100.000 οχήματα για την κατασκευή του στόλου ενοικίασης ηλεκτρικών οχημάτων της μέχρι το τέλος του 2022. Η ημερήσια αύξηση της περιουσίας του ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index και ίση με την καθαρή αξία του 34ου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τα 289 δισεκατομμύρια δολάρια τον φέρνουν σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια μπροστά από τον πρώην Νο. 1 Τζεφ Μπέζος, ο οποίος είχε 193 δισεκατομμύρια δολάρια από τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μασκ έχει διευρύνει το προβάδισμά του και έναντι άλλων πρώην κατόχων του τίτλου του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Τώρα αξίζει 184 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από τον Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και έχει προβάδισμα άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Νο. 4 Μπιλ Γκέιτς.

Η καθαρή περιουσία του Μασκ είναι τώρα τόσο μεγάλη που έχει ξεπεράσει την κεφαλαιοποίηση της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, της Toyota, η οποία αποτιμάται σε περίπου 283 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά την Toyota σε αξία τον Ιούλιο του 2020 για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Ο Μασκ πρόσθεσε 119 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του φέτος χάρη στην ισχυρή απόδοση της μετοχής της Tesla καθώς και σε μια πρόσφατη πώληση μετοχών στη SpaceX, την οποία ίδρυσε, αποτιμώντας η εταιρεία στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία της SpaceX πρόσθεσε 11 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή περιουσία του Μασκ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Tesla βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο σερί κερδοφορίας της στα 18 χρόνια ιστορίας της, με εννέα συνεχόμενα τριμηνιαία κέρδη κάτω από τη ζώνη της μετά την έκθεση κερδών της περασμένης εβδομάδας. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε 241.300 οχήματα την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τη Δευτέρα, η Tesla ξεπέρασε το ανώτατο όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, προσχωρώντας στις τάξεις εταιρειών όπως η Apple, η Microsoft και η Amazon. Ο Μασκ γιόρτασε το ορόσημο στο Twitter, γράφοντας «Wild $T1mes!» στους 61,4 εκατομμύρια ακολούθους του.

Πηγή: cnbc.com