Ο Έλον Μασκ δεν αστειεύεται. Θα ονομάσει τον γιο του «X Æ A-12»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι σημαίνει το όνομα που θέλουν να δώσουν στο παιδί του ο Έλον Μασκ και η σύντροφός του Grimes και πώς προέκυψε;

Γνωστός για την ενεργή του δράση στο Twitter με συχνά προκλητικές και εκκεντρικές αναρτήσεις, ο Έλον Μασκ λίγες ώρες μετά τον ερχομό του γιού του, αποκάλυψε απαντώντας σε ένα tweet ότι θα τον ονομάσει: «X Æ A-12».

Αν και οι περισσότεροι πίστεψαν ότι πρόκειται για ακόμα ένα αστείο του Μασκ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πείστηκαν, ενώ με ανάρτησή της, η σύντροφος του Μασκ και μητέρα του παιδιού του, Grimes, ήρθε να επιβεβαιώσει τον Μασκ, εξηγώντας μέσω Twitter τι σημαίνει το όνομα και πώς προέκυψε.

Στην ανάρτησή της, η Καναδή καλλιτέχνις έγραψε ότι όπου «Χ» τοποθετούμε την μεταβλητή των εξισώσεων, τον «άγνωστο Χ».

Το «Æ», που έχει καταργηθεί από την αγγλική γλώσσα, είναι το σύμβολο που προτιμά η Grimes για το «Ai», δηλαδή αρχικά που υποδηλώνουν την τεχνητή νοημοσύνη.

Το «A-12» είναι το αγαπημένο πολεμικό μαχητικό του ζευγαριού, διευκρινίζοντας πως το ξεχωρίζει, καθώς δεν φέρει όπλα, ούτε αμυντικά συστήματα, αλλά διαπρέπει μόνο για την ταχύτητά του.

«Υπέροχο στη μάχη, αλλά μη-βίαιο», σημειώνει η Καναδή. Παράλληλα, το «A» στο όνομα του γιου της προέρχεται από τη λέξη «Αρχάγγελος», τίτλος του αγαπημένου της μέταλ τραγουδιού.

Ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσει το ζευγάρι, είναι το γεγονός ότι ο γιος τους γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, πολιτεία που έχει περιορισμούς αναφορικά με την ονοματοδοσία των παιδιών. Συγκεκριμένα δεν επιτρέπονται ονόματα που περιλαμβάνουν χαρακτήρες πέραν των 26 γραμμάτων του λατινικού αλφαβήτου!

Ωστόσο, θα σταθεί αυτό εμπόδιο για τον δισεκατομμυριούχο ή θα καταφέρει να παρακάμψει τον νόμο;