Ο Έλον Μασκ δήλωσε πως «ο πανικός για τον κορωνοϊό είναι χαζός»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο νέος κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί γρήγορα στη Βόρεια Καλιφόρνια, όπου εδρεύει η Tesla. Η Καλιφόρνια, η οποία έχει 66 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, ανέφερε το πρώτο της θάνατο από τον ιό την Τετάρτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι άνθρωποι αντιδρούν υπερβολικά σχετικά με το θανατηφόρο COVID-19, τη στιγμή που οι ειδικοί υγείας σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για πιθανή πανδημία.

«Ο πανικός του κορωνοϊού είναι χαζός», δήλωσε ο Μασκ στο Twitter απευθυνόμενος σε περισσότερα από 31 εκατ. ακολούθους του.

Ο Μασκ δεν έχει κάποια σχέση με την ιατρική ή την ιολογία. Ο νέος κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί γρήγορα στη Βόρεια Καλιφόρνια, όπου εδρεύει η Tesla. Η Καλιφόρνια, η οποία έχει 66 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, ανέφερε το πρώτο της θάνατο από τον ιό την Τετάρτη. Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τουλάχιστον 245 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Το Facebook, η Microsoft και η Amazon έχουν επιβεβαιώσει ότι τουλάχιστον ένας υπάλληλος ήταν θετικός στον ιό στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, το κράτος που είναι αντιμέτωπο με το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Αυτό οδήγησε εταιρείες, όπως το Facebook, την Amazon, το Twitter, τη Google και τη Microsoft, να στείλουν το προσωπικό τους σπίτι για να εργαστούν από εκεί σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Εκπρόσωπος της Tesla δεν απάντησε σε ερώτηση για τις πολιτικές της εταιρείας σε περίπτωση εμφάνισης κορωνοϊού στην εταιρεία. Η Tesla έχει αναγνωρίσει ότι η έκρηξη του κορωνοϊού μπορεί να έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην εταιρεία. Ο Μασκ έχει χάσει περίπου 6,74 δισ. δολάρια σε sell-off τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξαιτίας του φόβου για τον νέο ιό.

Πηγή: CNBC

Σχετικά άρθρα