Ο Έλον Μασκ πάει στα δικαστήρια την OpenAI για το ChatGPT

Ο Έλον Μασκ πάει στα δικαστήρια την OpenAI για το ChatGPT
epaselect epa10955397 US tech entrepreneur Elon Musk, owner of Tesla, SpaceX and X, gestures as he attends a conversation event with British Prime Minister Rishi Sunak (unseen) in central London, Britain, 02 November 2023. The conversation will be streamed on X (formerly Twitter) and follows the two-day AI Safety Summit that was held at Bletchley Park. EPA/TOLGA AKMEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για παραβίαση συμβατικών συμφωνιών που έγιναν όταν βοήθησε στην ίδρυση της εταιρείας κατασκευής του ChatGPT το 2015.

Ο Έλον Μασκ μήνυσε την OpenAI και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Σαμ Άλτμαν, μεταξύ άλλων, κατηγορώντας τους για παραβίαση συμβατικών συμφωνιών που έγιναν όταν βοήθησε στην ίδρυση της εταιρείας κατασκευής του ChatGPT το 2015, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Σαν Φρανσίσκο.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο Άλτμαν, μαζί με τον συνιδρυτή της OpenAI Γκρεγκ Μπρόκμαν, προσέγγισαν αρχικά τον Μασκ για να δημιουργήσουν μια μη κερδοσκοπική εταιρεία ανοιχτού κώδικα που θα ανέπτυσσε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης προς «όφελος της ανθρωπότητας».

Η εστίαση της εταιρείας που υποστηρίζεται από την Microsoft στην επιδίωξη κερδών παραβιάζει αυτή τη συμφωνία, ανέφεραν οι δικηγόροι του Μασκ στην αγωγή.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ο Μασκ ήταν συνιδρυτής της OpenAI το 2015, αλλά αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας το 2018.

Το ChatGPT, το chatbot της OpenAI, έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή λογισμικού στον κόσμο μέσα σε έξι μήνες από την έναρξή του τον Νοέμβριο του 2022. Προκάλεσε επίσης το λανσάρισμα ανταγωνιστικών chatbots από τη Microsoft, την Alphabet και μια πληθώρα νεοφυών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύτηκαν τη διαφημιστική εκστρατεία για να εξασφαλίσουν δισεκατομμύρια σε χρηματοδότηση.

Από το ντεμπούτο του, το ChatGPT έχει υιοθετηθεί από εταιρείες για ένα ευρύ φάσμα εργασιών, από την περίληψη εγγράφων έως τη συγγραφή κώδικα υπολογιστή, πυροδοτώντας έναν αγώνα δρόμου μεταξύ των εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας για να λανσάρουν τις δικές τους προσφορές βασισμένες στη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com