Ο Έλον Μασκ προσπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ στη λίστα των κροίσων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ράλι της τιμής της μετοχής της Tesla έχει εκτοξεύσει την περιουσία του 49χρονου επιχειρηματία. Την ίδια στιγμή ο 89χρονος Μπάφετ συνεχίζει να διαθέτει τεράστια ποσά για φιλανθρωπίες.

Η περιουσία του επικεφαλής της Tesla αυξήθηκε κατά 6,1 δισ. δολάρια την Παρασκευή σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, καθώς οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 11%. Έτσι, ο Μασκ είναι σήμερα ο 7ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο μπροστά από ονόματα όπως ο Λάρι Ελισον και ο Σεργκέι Μπριν.

Ο 49χρονος ελέγχει περίπου το 25% των μετοχών της Tesla και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι από την περιουσία των 70,5 δισ. δολαρίων που διαθέτει. Έχει επίσης την πλειοψηφία των μετοχών της SpaceX που αντιστοιχεί σε 15 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί κατά 269% φέτος, σημειώνει το Bloomberg. Έτσι, ο Μασκ προστέθηκε στη λίστα όσων προσπέρασαν τον Μπάφετ στην λίστα των πλουσίων. Προηγήθηκαν ο Στιβ Μπάλμερ, πρώην CEO της Microsoft και ο Ινδός Μουκές Αμπάνι.

Βέβαια η περιουσία του Μπάφετ μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς δώρισε 2,9 δισ. δολάρια για φιλανθρωπίες. Ο 89χρονος έχει διαθέσει για ανάλογους σκοπούς σε μετοχές της Berkshire πάνω από 37 δισ. δολάρια από το 2006.