Ο επικεφαλής της Bundesbank αποκλείει κούρεμα ελληνικού χρέους

Ο επικεφαλής της Bundesbank αποκλείει κούρεμα ελληνικού χρέους

Ο Γενς Βάιντμαν ζητά από την Ελλάδα «να διορθώσει η ίδια τα προβλήματα που δημιούργησε».

Το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, απέρριψε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια.

«Ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της χώρας» δήλωσε ο κ. Βάιντμαν στην εφημερίδα Bild και πρόσθεσε ότι, αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει. «Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ’ εξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα».

Διαβάστε ακόμη: Το δημοσιονομικό παράδοξο της Γερμανικής Ευρώπης 

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας προειδοποίησε ακόμη ότι η οικονομική κρίση θα αναζωπυρωθεί, εάν οι χώρες του ευρώ εγκαταλείψουν τη μεταρρυθμιστική πορεία. «Το ευρώ είναι στην φάση αποκατάστασης. Σε αυτή την φάση χρειάζεσαι αντοχή και ισχυρή θέληση, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής. Αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν ησυχάσει, αλλά αυτό μπορεί να είναι παραπλανητική ασφάλεια. Η κρίση μπορεί να αναζωπυρωθεί. Ο καθένας πρέπει να έχει συναίσθηση της ευθύνης του για μια σταθερή βάση στη χώρα του και στο σύνολο της Ευρωζώνης» επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ