Ο Αίσωπος «συναντά» τον Καραγκιόζη

Ο Αίσωπος «συναντά» τον Καραγκιόζη
Photo:

Μια πρωτότυπη εκδοχή των Μύθων του Αισώπου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ξαναφέρνει τους Μύθους του Αισώπου του Δημήτρη Παπαδημητρίου -που πρωτοπαρουσιάστηκαν τον Μάρτιο του 2013- σε μια εβδομάδα παραστάσεων που απευθύνονται σε κοινό όλων των ηλικιών.

Το έργο Μύθοι του Αισώπου είναι ορχηστρικό με τραγουδιστές και αφηγητή, στην κατεύθυνση δημιουργίας ρεπερτορίου στο είδος από Έλληνες συνθέτες με θέματα από την ελληνική παράδοση. Οι ήρωες  των μύθων ζωντανεύουν από θέατρο σκιών που δανείζεται από την παράδοση του Καραγκιόζη αλλά δεν περιορίζεται σε αυτήν.

Οι Μύθοι, για τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, είναι η αρχέτυπη αγωγή του πολίτη. Διαμορφώνουν κοινωνική και πολιτική σκέψη και,  σε αντίθεση με τα κλασικά ευρωπαϊκά παραμύθια,  οι Μύθοι του Αισώπου δεν περιέχουν το μεταφυσικό στοιχείο και το στοιχείο του φόβου.

Διαβάστε ακόμη: Το πλέον αναμενόμενο reunion της χρονιάς!

Στην πορεία της δημιουργίας του έργου, ο Γιώργος Κορδέλλας, είχε την ιδέα της «συνάντησης» του Αισώπου με τον Καραγκιόζη. Κι ενώ ο Αίσωπος «συναντά» τον Καραγκιόζη και οι μύθοι εξελίσσονται στον ιδιαίτερο κόσμο του θεάτρου σκιών, στον ίδιο κόσμο, ανάμεσα στους μύθους, ο Αίσωπος/Καραγκιόζης μας αφηγείται επεισόδια από τη ζωή του.

Έργο: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Στίχοι-Κείμενα : Γιώργος Κορδέλλας
Θέατρο Σκιών: Ηλίας Καρελλάς
Την Καμεράτα διευθύνει: ο Γιώργος Πέτρου
Τις παραστάσεις στις 8/12 διευθύνει ο Αναστάσιος Συμεωνίδης

Κεντρική Σκηνή
Παραστάσεις: Τετάρτη 4/12/2013, Πέμπτη 5/12/2013 και Παρασκευή 6/12/13 ώρα έναρξης 10.00 (για σχολεία) και 20.30 – Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 19.00 – Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 12.00 και στις 16.00

Εισιτήρια:  8 – 12 – 15 €