Ο φιόγκος που εκτόξευσε τη madame shoushou

Ο φιόγκος που εκτόξευσε τη madame shoushou

Η επιχειρηματίας Ελίνα Κορδαλή, ιδιοκτήτρια της Madame Shou Shou, μιλά για την εταιρεία που αύξησε τις πωλήσεις της κατά 60% μέσα στο 2013.

Θραύση κάνουν οι δημιουργίες της Ελίνας Κορδαλή, της νεαρής επιχειρηματία που κρύβεται πίσω από το brand madame shoushou. Μπορεί οι παλαιότεροι να γνώρισαν τη Μαντάμ Σουσού μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Δημήτρη Ψαθά και τη μεταφορά της στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Τάκη Μουζενίδη, οι νεότεροι έχουν την ευκαιρία να ντύνονται με τα ρούχα της!

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της το 2011, όταν η Ελίνα επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο εξωτερικό και απέκτησε αμέσως εκατοντάδες θαυμαστές μέσω διαδικτύου. Εξάλλου από μικρή ονειρευόταν να εργάζεται σε ένα περιβάλλον που θα είχε σχέση με ρούχα, αφού η μητέρα της διατηρούσε δικό της κατάστημα ρούχων.

Διαβάστε ακόμη: Ολόκληρη η ντουλάπα σου σε μια οθόνη

«Έκλεισαν πολλά showrooms και όλοι έψαχναν για εταιρείες ένδυσης που να είναι και ελληνικές. Ήταν η κατάλληλη στιγμή να δραστηριοποιηθώ χωρίς να το ξέρω», αναφέρει στο FortuneGreece.com η Ελίνα, η οποία είδε τις πωλήσεις της Madame Shou Shou να καταγράφουν το 2013 άνοδο 60% σε σχέση με το 2012. Η επιλογή του ονόματος  προέκυψε δε από το παρατσούκλι shou που φώναζε η γιαγιά τους την ίδια και την αδερφή της.

1/3

Αν και ο χώρος της μόδας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, με γνωστούς οίκους του εξωτερικού να υπολείπονται σε ρευστότητα, για την Ελίνα η κρίση στάθηκε σύμμαχος. Όταν άρχισε να σχεδιάζει και να ράβει τα πρώτα της ρούχα και μαγιό – με σήμα κατατεθέν τον μεγάλο φιόγκο  που κοσμεί το πίσω μέρος τους- μαζί με μια φίλη της πήραν ένα αυτοκίνητο και άρχισαν να «οργώνουν» τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας διαφημίζοντας τα ρούχα της Madamme Shou Shou. «Η αλήθεια είναι πως στην αρχή εμείς κυνηγούσαμε τα καταστήματα μέχρι να γίνει γνωστή η εταιρεία». Στη συνέχεια  δημιούργησε μια σελίδα στο facebook και ακολούθησε η εταιρική ιστοσελίδα.

Διαβάστε ακόμη: Έχει πλάκα να ‘χεις φτερά!

Τα ρούχα έχουν «ξετρελάνει» τον γυναικείο πληθυσμό σε Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο και Φιλανδία, ενώ προσεχώς θα εδραιωθούν στην αγορά της Τουρκίας και της Αυστραλίας. Και σε αυτό έχει συμβάλει πολύ η προώθηση της δουλειάς μέσω facebook. Ως προς την παραγωγή σε κάθε οδηγό αντιστοιχούν περίπου 1.000 κομμάτια, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Ελίνας και απευθύνονται σε γυναίκες ηλικίας από 15 έως 45 ετών. «Οι πρώτες ύλες είναι ελληνικές, αν και στο εξωτερικό μπορεί κανείς να τις βρει σε χαμηλότερη τιμή». Είναι το παράπονό της, όπως επίσης και η αντιγραφή ρούχων που βλέπει να κυκλοφορούν στην αγορά.

Τα νυφικά είναι ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι που εξελίσσεται ραγδαία και στο οποίο λειτουργούν ως tailor made. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις εργασίες για τον σχεδιασμό των δειγμάτων των ρούχων που θα λανσάρει στην καλοκαιρινή κολεξιόν.

Στόχος της Ελίνας είναι να διατηρηθεί η επιχείρηση στα ίδια επίπεδα και το 2014 και να μπουν σε ακόμα περισσότερες αγορές του εξωτερικού. «Αισθάνομαι ότι τα ρούχα είναι τυχερά γιατί ράβονται με αγάπη και προϋποθέτουν ανάλαφρη διάθεση. Δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις για το πώς θα είναι η εταιρεία σε μια πενταετία. Θα ήθελα να παραμείνει αυθόρμητη. Για μένα οι μικροί στόχοι είναι πιο σημαντικοί».

Διαβάστε ακόμη: Η πιο «πλήρης» μούσα του Armani