Ο Γ.Προβόπουλος αποχαιρέτησε τον Ευ.Βενιζέλο

Ο Γ.Προβόπουλος αποχαιρέτησε τον Ευ.Βενιζέλο

«Τεράστια η συμβολή του κ. Προβόπουλου στην αντιμετώπιση της κρίσης» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Με τον απερχόμενο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας συναντήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν ..αρκετά από την κοινή διαδρομή στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «τεράστια» τη συμβολή του Γιώργου Προβόπουλου στη διάσωση της ελληνικής Οικονομίας.

Η συνάντηση είχε αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς χθες αποχώρησε τυπικά ο κ. Προβόπουλος από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και η σημερινή του συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο αποτέλεσε ευκαιρία για μια σύντομη αναδρομή στα όσα συνέβησαν και στις κοινές τους προσπάθειες για τη «διάσωση» της ελληνικής Οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, με τη χθεσινή αποχώρηση του κ. Προβόπουλου από την Τράπεζα της Ελλάδος έκλεισε και ένας ιστορικός κύκλος πολύ μεγάλης σημασίας, γιατί η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα συμπίπτει με μια κρίση βαθιά, μεγάλη, η οποία επιβάλει στην πραγματικότητα την αναδιοργάνωση όχι μόνο της Οικονομίας αλλά όλης της χώρας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι « Αυτή η περίοδος ακόμη δεν έχει συνειδητοποιηθεί από την ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια και σταθερότητα την έξοδο από την κρίση, να την οριστικοποιήσουμε, αλλά αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο γνωρίζοντας τι έχει συμβεί και αποδίδοντας με αίσθημα δικαίου στον καθένα, αυτό που του ανήκει, λόγω της συμβολής τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Με τη σειρά του, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να αποχαιρετίσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και παράλληλα να τον ενημερώσει για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς χθες ήταν στη Φραγκφούρτη συμμετέχοντας για τελευταία φορά στα συμβούλια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Διαβάστε ακόμη: 

Προβόπουλος: Έτσι θα βγει η Ελλάδα από την κρίση

Τα σενάρια της δραχμής και τα ευρώ που έγιναν λίρες