Ο Γ. Στόλτενμπεργκ δεν επιθυμεί να παρατείνει εκ νέου τη θητεία του στο ΝΑΤΟ

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ δεν επιθυμεί να παρατείνει εκ νέου τη θητεία του στο ΝΑΤΟ
NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a press conference after a NATO ambassador meeting at Alliance headquarters in Brussels, Belgium, 16 November 2022. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος γίνεται 64 ετών τον Μάρτιο, ανέλαβε επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας τον Οκτώβριο του 2014

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ασκεί καθήκοντα από το 2014, δεν επιθυμεί να παρατείνει ξανά τη θητεία του μετά την λήξη της τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Τον Μάρτιο του 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ηγέτες της Συμμαχίας αποφάσισαν να παρατείνουν τη θητεία του Νορβηγού αξιωματούχου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Από εδώ και πέρα “δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει περαιτέρω παράταση της θητείας του”, δήλωσε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η θητεία του γενικού γραμματέα παρατάθηκε τρεις φορές και υπηρέτησε συνολικά για σχεδόν εννέα χρόνια», σημείωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος γίνεται 64 ετών τον Μάρτιο, ανέλαβε επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας τον Οκτώβριο του 2014.

Πρώτος επικεφαλής του ΝΑΤΟ από μια χώρα που συνορεύει με τη Ρωσία, η θητεία του ξεκίνησε με φόντο τις ανταπαραθέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου — ήδη — λίγους μήνες μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: