Μέσω Klarna 1 στις 3 αγορές κινητών και laptops από τα Public

Μέσω Klarna 1 στις 3 αγορές κινητών και laptops από τα Public
Ποια είναι η τάση Buy Now Pay Later που προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το “by now pay later”, επιτρέπει στους καταναλωτές να κάνουν μια αγορά, να την παραλάβουν και να την πληρώσουν αργότερα, σε δόσεις. Αν και αυτός ο τύπος προγράμματος πληρωμών ήταν διαθέσιμος εδώ και χρόνια στο εξωτερικό, έγινε δημοφιλής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι στράφηκαν στις ηλεκτρονικές αγορές.

Στην Ελλάδα αυτή την εναλλακτική μορφή πληρωμών προσφέρει η αλυσίδα Public σε συνεργασία με την Klarna, μια σουηδική εταιρεία fintech που παρέχει διαδικτυακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως πληρωμές για ηλεκτρονικές βιτρίνες και άμεσες πληρωμές μαζί με πληρωμές μετά την αγορά. Ήδη όπως λένε πηγές της αλυσίδας στο Fortune Greece, 1 στα 3 προϊόντα τεχνολογίας, όπως είναι τα κινητά και τα laptops, πωλούνται μέσω αυτού του μοντέλου πληρωμών από το δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές των Public που επιλέγουν το μοντέλο μέσω του μοντέλου “by now pay later” της Klarna που προσφέρει ο λιανέμπορος για παραγγελία άνω των 35 ευρώ, θα εμφανιστεί η επιλογή “3 δόσεις χωρίς πιστωτική Klarna” στο check out. Η πρώτη πληρωμή γίνεται με την επιβεβαίωση της παραγγελίας και οι υπόλοιπες 2 πληρωμές λαμβάνονται αυτόματα κάθε 30 ημέρες.

Το Public Group έφερε πρώτο στην ελληνική αγορά την υπηρεσία “Pay in 3” της Klarna το περασμένο Καλοκαίρι, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοίνωσε ότι μέσω του επενδυτικού του βραχίονα Public Capital Partners συμμετείχε ως στρατηγικός επενδυτής στον κύκλο χρηματοδότησης ύψους 800 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Klarna.

H Public Capital Partners αυτή τη στιγμή υλοποιεί επενδύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ σε καινοτόμες scale-up εταιρείες, ενώ συμμετέχει και στο Endeavor Catalyst Fund IV και το Venture Friends 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια η τάση Buy Now Pay Later

Σε ότι αφορά το μοντέλο αγορών Buy Now Pay Later, έρευνα έδειξε ότι τρεις φορές περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές θα προτιμούσαν τη συγκεκριμένη υπηρεσία (63%) έναντι πιστωτικών καρτών (22%).

Σύμφωνα με τους ίδιους τους καταναλωτές, οι κύριοι λόγοι που επιλέγουν την υπηρεσία  Buy Now, Pay Later έναντι πιστωτικών καρτών είναι η αποφυγή ανοικτών οφειλών και η εξοικονόμηση χρημάτων. Με το 84% των καταναλωτών να εμφανίζεται πιο θετικό στις αγορές από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που θα τους έδινε τη δυνατότητα να πληρώσουν μετά την παράδοση (επιλογή BNPL).

Την ίδια στιγμή το 70% των Gen Z και Millennials στην Ελλάδα προτιμούν να κάνουν τουλάχιστον τις μισές αγορές τους σε ηλεκτρονικά καταστήματα, ξεπερνώντας ακόμα και καταναλωτές σε πιο ανεπτυγμένες αγορές όπως αυτή της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Με 9 στους 10 Έλληνες καταναλωτές να δηλώνουν ότι αγοράζοντας μέσω online καταστημάτων εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Επίσης οι Έλληνες καταναλωτές κατατάσσονται στην 3η θέση (μέσα από 14 χώρες) σε ότι αφορά την προτίμηση τους για ηλεκτρονικές  αγορές, πίσω μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Ενώ ποσοστό 68% πιστεύει ότι, σε 5 χρόνια από τώρα, θα αυξήσει τις ηλεκτρονικές αγορές του μέσω κινητού τηλεφώνου, φτάνοντας τα επίπεδα υιοθέτησης του mobile shopping στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: