Ο Γάλλος που «παγιδεύτηκε» από τα 230 κιλά του

Ο Γάλλος που «παγιδεύτηκε» από τα 230 κιλά του

Φτάνει στο τέλος η οδύσσεια του υπέρβαρου Κεβίν Σενέ, που αντιμετωπίζει ορμονικά προβλήματα και του αρνήθηκαν να ταξιδέψει αεροπορικές εταιρείες και τρένα. 

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τον μόλις 22 ετών Γάλλο Κεβίν Σενέ. Ο νεαρός , που ζυγίζει 230 κιλά λόγω ορμονικών προβλημάτων, βρισκόταν επί 18 μήνες στις ΗΠΑ για θεραπεία. Όταν όμως θέλησε να επιστρέψει στην Γαλλία, η British Airways δεν του επέτρεψε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, εξαιτίας του βάρους του, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας».

Όπως κατήγγειλε η μητέρα του, η εταιρεία τούς εγκατέλειψε στο αεροδρόμιο. «Αφού μπόρεσαν να τον φέρουν εδώ στην οικονομική θέση, υπήρχε τρόπος να τον πάνε και στο σπίτι του στην οικονομική θέση, για να συνεχίσει τη θεραπεία του», σημείωσε, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι.

Η British Airways, η εταιρεία με την οποία είχε ταξιδέψει ο Κέβιν για τις ΗΠΑ το 2012, εξήγησε ότι «καταβάλει προσπάθειες για να βρει μια λύση» αλλά «δυστυχώς είναι αδύνατον να μεταφέρει με ασφάλεια τον επιβάτη». Ο Κέβιν Σενέ μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και έχει σχεδόν συνεχώς ανάγκη για παροχή οξυγόνου και ιατρική παρακολούθηση.

Τελικά δεν βρέθηκε κάποια λύση και ο νεαρός Γάλλος βρισκόταν «παγιδευμένος» στις ΗΠΑ. Αφού ταλαιπωρήθηκε στο αεροδρόμιο του Σικάγο, τελικά αποφάσισε με τη μητέρα του να ταξιδέψει με πλοίο στη Γαλλία, μέσω Βρετανίας. Ούτε όμως το κρουαζιερόπλοιο Κουίν Μέρι δέχτηκε να τον μεταφέρει, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν μητέρα και γιος. Τελικά έφτασε στο Λονδίνο με άλλη αεροπορική εταιρεία (Virgin Atlantic).

Ωστόσο εκεί τον περίμενε μια δεύτερη έκπληξη, καθώς τα τρένα Eurostar του απαγόρευσαν να επιβιβαστεί με προορισμό την Γαλλία, για «λόγους ασφαλείας»: «Το βάρος του δεν μας επιτρέπει να τον φροντίσουμε, δεν θα μπορούσαμε να τον μεταφέρουμε και να τον απομακρύνουμε από τον συρμό» π.χ. σε περίπτωση ατυχήματος στο τούνελ της Μάγχης, εξηγεί εκπρόσωπος της εταιρείας, συμπληρώνοντας ότι υπήρξε επικοινωνία με άλλες εταιρείες, ώστε να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος για να ταξιδέψει ο 22χρονος, ο οποίος μετακινείται με ειδικό καροτσάκι, χρειάζεται υποστήριξη για να αναπνέει και διαρκή ιατρική παρακολούθηση.

Ο υπέρβαρος Γάλλος χαρακτηρίζει φρικτό το ταξίδι από τις ΗΠΑ και λέει ότι στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης του φέρθηκαν πολύ σκληρά και προσθέτει: «Δεν σταμάτησα να κλαίω κατά την διάρκεια της πτήσης…Είμαι εξουθενωμένος από την περιπέτεια μου».

Πάντως η περιπέτεια του φαίνεται να οδεύει προς το τέλος της καθώς η P&O Ferries προσφέρθηκε να τον μεταφέρει κατά μήκος του English Channel, ενός από τα τελευταία εμπόδια για την επιστροφή του στην πόλη της Γαλλίας Ferney-Voltaire.