Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποιεί τις ΗΠΑ για ξέσπασμα περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ προειδοποιεί τις ΗΠΑ για ξέσπασμα περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή
Supporters of the Lebanese Shiite movement Hezbollah watch a televised speech by its leader Hassan Nasrallah in the Lebanese capital Beirut's southern suburbs on November 3, 2023. Nasrallah told the United States on November 3, that his Iran-backed group was ready to face its warships and the way to prevent a regional war was to halt the attacks in Gaza. (Photo by Ahmad Al-Rubaye / AFP) Photo: AFP
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ λέει στις ΗΠΑ να σταματήσουν την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα ώστε να αποτρέψουν έναν περιφερειακό πόλεμο.

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η αποτροπή ενός περιφερειακού πολέμου εξαρτάται από τη διακοπή της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, και πως υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα οι εχθροπραξίες στο μέτωπο του Λιβάνου να μετατραπούν σε “ευρύ πόλεμο”.

Ο Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, στην πρώτη ομιλία του αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, απείλησε επίσης τον κυριότερο σύμμαχο του Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφήνοντας να εννοηθεί πως η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωσή του είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

“Εσείς, οι Αμερικανοί, μπορείτε να σταματήσετε την επίθεση εναντίον της Γάζας επειδή είναι δική σας επίθεση. Όποιος θέλει να αποτρέψει έναν περιφερειακό πόλεμο, και μιλάω στους Αμερικανούς, πρέπει να σταματήσει γρήγορα την επίθεση στη Γάζα“, είπε ο Νασράλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Εσείς, οι Αμερικανοί, ξέρετε πολύ καλά πως αν ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή, οι στόλοι σας δεν θα έχουν νόημα, ούτε ο πόλεμος από τον αέρα θα έχει οποιοδήποτε όφελος, και εκείνος που θα πληρώσει το τίμημα θα είναι… τα συμφέροντά σας, οι στρατιώτες σας και οι στόλοι σας”, είπε.

Αναφερόμενος στα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, είπε πως η Χεζμπολάχ δεν τα φοβάται. “Σας λέω με κάθε ειλικρίνεια, έχουμε προετοιμαστεί καλά για τους στόλους σας, με τους οποίους μας απειλείτε”, είπε.

Ο Νασράλα είπε πως η Χεζμπολάχ κλιμακώνει τη δράση της μέρα με τη μέρα στο μέτωπο του Λιβάνου, αναγκάζοντας το Ισραήλ να διατηρεί δυνάμεις κοντά στα βόρεια σύνορά του αντί στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη νοτιοδυτικά.

Το πώς θα αναπτυχθεί το μέτωπο θα εξαρτηθεί από την πορεία των γεγονότων στη Γάζα, και τις ισραηλινές ενέργειες στον Λίβανο, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: