Ο πόλεμος των τιμών του Έλον Μασκ αποδίδει – Γιατί η αντίπαλος της Tesla στην Κίνα «κόβει» το 10% του εργατικού δυναμικού

Ο πόλεμος των τιμών του Έλον Μασκ αποδίδει – Γιατί η αντίπαλος της Tesla στην Κίνα «κόβει» το 10% του εργατικού δυναμικού
SHANGHAI, CHINA - APRIL 20, 2023 - Visitors look at NIO's electric vehicle at the 2023 Shanghai Auto Show in Shanghai, China, April 20, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Χαλάει την πιάτσα» ο δισεκατομμυριούχος...

Το… αντίπαλο δέος της Tesla στην Κίνα, Nio μειώνει το 10% του εργατικού δυναμικού της εν μέσω «έντονου ανταγωνισμού», δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος William Li.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβριο.

«Τα επόμενα δύο χρόνια θα ζήσουμε τον πιο έντονο ανταγωνισμό κατά τη διάρκεια του μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητα», δήλωσε ο Li στους εργαζόμενους σε επιστολή που είδε το CNBC.

Πρόσθεσε ότι η Nio ανέλυσε το διετές επιχειρησιακό της σχέδιο τους τελευταίους δύο μήνες και ότι τις τελευταίες εβδομάδες η εταιρεία «προσδιόρισε τις επιχειρηματικές προτεραιότητες και ανέπτυξε ένα λεπτομερές σχέδιο για την οργανωτική και επιχειρηματική βελτιστοποίηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία εστιάζει στην επένδυση στην τεχνολογία, στην περικοπή έργων που δεν συμβάλλουν στην οικονομική απόδοση σε τρία χρόνια και στη διασφάλιση της έγκαιρης κυκλοφορίας των βασικών προϊόντων της Nio, δήλωσε ο Li.

«Λυπάμαι για τους συναδέλφους που μπορεί να επηρεαστούν από τις προσαρμογές. Πρόκειται για μια σκληρή αλλά αναγκαία απόφαση απέναντι στον έντονο ανταγωνισμό».

Όπως πολλές κινεζικές start up ηλεκτρικών οχημάτων, η Nio έχει πληγεί από το αδύναμο καταναλωτικό κλίμα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τον σκληρό ανταγωνισμό και τον… πόλεμο τιμών που ξεκίνησε η Tesla του Έλον Μασκ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Μασκ άρχισε να μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων της στην Κίνα πέρυσι για να τονώσει τη ζήτηση, αναγκάζοντας τους ανταγωνιστές να κάνουν το ίδιο. Η Nio αρχικά αντιστάθηκε σε οποιαδήποτε μείωση τιμών, αλλά τελικά πραγματοποίησε μία τον Ιούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: