Ο Ινδός που επενδύει δισεκατομμύρια στην Ελλάδα

Ο Ινδός που επενδύει δισεκατομμύρια στην Ελλάδα

Πίσω από την εξαγορά της Praktiker Hellas, τις επενδύσεις σε Μυτιληναίο, Jumbo και Σαράντη, κρύβεται ένας slumdog millionaire.

Από την Άννα Μιχαήλ

O Prem Watsa, ο Καναδός -ινδικής καταγωγής πρόεδρος- της Fairfax αγαπά τις μεγάλες αποδόσεις και την Ελλάδα που του τις εξασφαλίζει. Ήρθε μαζί με την οικονομική κρίση γιατί του αρέσουν οι ευκαιρίες της και ήδη έχει καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντικές αποδόσεις και να είναι το άγνωστο πρόσωπο που κατάφερε με προσεκτικά βήματα να αποκτήσει σημαντική θέση στην επιχειρηματική ζωή της χώρας.

Είναι ίσως ο καλύτερος εκπρόσωπος του american dream, ένας μεταξύ των σύγχρονων γκουρού των αγορών, ο Ινδός που άφησε πίσω το Χινταραμπάντ όπου γεννήθηκε το 1950, έχοντας μόνο 8 δολάρια στην τσέπη και μετανάστευσε στον Καναδά.

Πουλώντας κλιματιστικά από σπίτι σε σπίτι, ολοκλήρωσε το MBA του  σήμερα είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της Fairfax Holdings, με ενεργητικό που ξεπερνά τα 31,7 δισ. δολάρια, ετήσιο τζίρο 7,2 δισ. δολάρια και κεφαλαιοποίηση στα 8,7 δισ. δολάρια.

Η πρόσφατη εξαγορά της Praktiker, επιβεβαιώνει τη στρατηγική τοποθέτηση της Fairfax στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα ετοιμάζεται να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, με περισσότερο από 1 δισ, ενώ συνεχίζει να επενδύει επιλεκτικά όπου διακρίνει ευκαιρία.

Σήμερα κυριαρχεί από το real estate μέχρι το εμπόριο και την ενέργεια, αφού αποτελεί από τους πρώτους επενδυτές που στοιχημάτισαν στο success story της χώρας.

Για την κατάσταση στην χώρας μας είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο, όταν τοποθετούνταν στον όμιλο Μυτιληναίο: «Οι Έλληνες έχουν περάσει μέσα από τεράστιες δυσκολίες, αλλά θεωρούμε ότι είναι πλέον ορατό το φως στο τέλος του τούνελ. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων στους κύριους τομείς της οικονομίας της, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις ξένες επενδύσεις και δημιουργώντας θετική δυναμική που θα συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της ανάπτυξης στη χώρα».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr