«Ο Κ. Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη δήλωση πραγματοποίησε εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού, με... εξουσιοδότησή του, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μίλησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας πως «με εξουσιοδότηση» του ιδίου δηλώνει δημοσίως πως δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πριν τον Δεκαπενταύγουστο, συναντήθηκα με τον Κώστα Καραμανλή και για το θέμα το συγκεκριμένο μου είπε πως αν ερωτηθείς, σου λέω να απαντήσεις πως εγώ ο ίδιος λέω πως αυτό είναι κάτι που δεν με ενδιέφερε ούτε με ενδιαφέρει, ούτε καν να το συζητάμε. Δεν υφίσταται σαν σενάριο», είπε ο Ν. Κακλαμάνης.

Σε ό,τι αφορά τη δική του στάση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Είμαι θετικά προσκείμενος προς το να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τώρα όμως, η βασική προϋπόθεση είναι η καλυτέρευση του οικονομικού πεδίου. Σχετικά με την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, παίζει ρόλο και το πρόσωπο. Έχει όμως δευτερεύουσα σημασία, δεν είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση τη δική μου και κάποιων άλλων. Σαφέστατα θα προτιμούσα κάποιο πρόσωπο από τον χώρο της κεντροδεξιάς, άλλα έχω ήδη τοποθετηθεί αλλιώς, λέγοντας ότι δεν αποδέχομαι ότι ένας ενωτικός Πρόεδρος υπάρχει όταν προς αναζήτηση υπάρχει (Πρόεδρος) μόνο προς τον χώρο της αριστεράς ή της κεντροαριστεράς. Εκτιμώ ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και στον δικό μου ιδεολογικό χώρο. Η γραμμή της κυβέρνησης είναι να ανοίξει αυτό το θέμα μετά τις γιορτές, στις αρχές του 2015, όπως και πρέπει. Τότε λοιπόν θα έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, θα έχουμε μια εικόνα και τότε εγώ θα μιλήσω για το θέμα».

Διαβάστε ακόμη:

Κουβέλης: Εν ευθέτω χρόνω το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Προβάδισμα» του Φώτη Κουβέλη για το προεδρικό αξίωμα