Ο καύσωνας «έλιωσε» μέχρι και τα… εκδοτήρια εισιτηρίων του ΟΑΣΑ

Οι υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών προκάλεσαν προβλήματα και στην έκδοση εισιτηρίων του ΟΑΣΑ.

Τα εκδοτήρια χάρτινων εισιτηρίων του ΟΑΣΑ παρουσίασαν προβλήματα την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Καθημερινή.

Τα Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) εμφάνισαν βλάβες και κάποια από τα μηχανήματα σταμάτησαν να λειτουργούν και να εκδίδουν χάρτινα ηλεκτρονικά εισιτήρια, καθώς «κολλούσαν» κατά τη διαδικασία έκδοσης. Αντίθετα, λειτουργούσαν κανονικά για την ανανέωση καρτών.

Κατά το δημοσίευμα, εικάζεται ότι τα προβλήματα στα εκδοτήρια προκλήθηκαν εξαιτίας του ρολού χαρτιού, πάνω στο οποίο τυπώνονται τα εισιτήρια. Το πρόβλημα ίσως οφείλεται στην ποιότητα του χαρτιού και συγκεκριμένα στην πλαστικοποιημένη επίστρωση που το καλύπτει και το οποίο ο ΟΑΣΑ προμηθεύεται από φινλανδική εταιρεία. Κύκλοι της ΣΤΑΣΥ εκτιμούν πως ίσως η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία δεν αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες.

Τα πρώτα περιστατικά με προβλήματα στα εκδοτήρια παρουσιάστηκαν αρχικά σε μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων της γραμμής του ΗΣΑΠ και στη συνέχεια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

Το θέμα παραμένει υπό διερεύνηση, τόσο από τον ανάδοχο του έργου όσο και από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, τον οποίο αναμένεται να ορίσει ο ΟΑΣΑ. Από τον Οργανισμό τονίζουν πως αν δεν ολοκληρωθεί η τεχνική διερεύνηση, δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για το τι ακριβώς προκάλεσε τις βλάβες στα εισιτήρια.