Ο καύσωνας επιστρέφει – Πότε θα έχουμε και πάλι 40άρια

Ο καύσωνας επιστρέφει –  Πότε θα έχουμε και πάλι 40άρια
Τουρίστες επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σε συνθήκες ακραίας ζέστης, Αθήνα Κυριακή 23 Ιουλίου 2023. Ο αρχαιολογικός χώρος θα κλείσει για τους επισκέπτες στις 11.30 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι υψηλές θερμοκρασίες επιστρέφουν και τον Αύγουστο.

Ακόμα ένας καύσωνας θα κάνει την εμφάνισή του στη χώρα, ο οποίος φέρεται πως θα έχει τριήμερη διάρκεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Όπως ανέφερε στην τελευταία πρόγνωσή του, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο ξεκίνημα του Αυγούστου την Τρίτη 1/8. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, με 2 βαθμούς πάνω από το συνηθισμένο ξεκινά τον Αύγουστο η θερμοκρασία, η οποία θα είναι στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, με το σκηνικό αυτό να διατηρείται μέχρι και την Πέμπτη.

Ωστόσο, την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε ο υδράργυρος να φτάσει τοπικά τους 40 με 41 βαθμούς, όχι όμως παντού, αλλά στις κλειστές πεδινές περιοχές όπως είναι η πεδιάδα της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Αττικοβιωτίας και της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ πάντως, καθώς σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό την Κυριακή και την Δευτέρα θα δούμε και πάλι σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

ΕΜΥ: Η πορεία του καύσωνα μέχρι και το Σάββατο

Η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καταγράφει την πορεία του καύσωνα κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών και μέχρι το Σάββατο 5 Αυγούστου.

Ειδικότερα, για την Τρίτη 1η Αυγούστου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και τοπικά 6 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια – βορειοανατολικά.

  • Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη 3 Αυγούστου και την Παρασκευή 4 Αυγούστου, επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

  • Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου θα επικρατεί ανάλογο σκηνικό ενώ από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στα δυτικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στα βορειοδυτικά μικρής διάρκειας καταιγίδες.

  • Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα βόρεια νότιοι έως 5 Μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: