O Καμμένος προτείνει στον Κοντομηνά να πουλήσει τον Alpha στον Σαββίδη!

O Καμμένος προτείνει στον Κοντομηνά να πουλήσει τον Alpha στον Σαββίδη!

Στο θέμα των αδειών και του πόθεν έσχες αναφέρθηκε από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Βίκυ Σαμαρά

Στο παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών μπήκε ευθέως ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, παρότρυνε το Δημήτρη Κοντομηνά να πωλήσει τον Alpha στον Ιβάν Σαββίδη!

Ο κυβερνητικός εταίρος ερωτήθηκε εάν είναι επαρκής ο έλεγχος των πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών και εάν έχει ελεγχθεί το σύνολο του ποσού, καθώς ο ίδιος έχει εκφράσει στο παρελθόν αμφιβολίες για το εάν μπορεί να βρει τα χρήματα συγκεκριμένος υπερθεματιστής.

«Το πόθεν έσχες έχει και το πόθεν έχει και το έσχες» απάντησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αποφεύγοντας αυτή τη φορά να αναφερθεί ονομαστικά στο Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, ενώ δεν αμφισβήτησε τη διαδικασία ελέγχου. Είπε ότι τώρα θα γίνει έλεγχος για το πρώτο μέρος των χρημάτων που θα πληρωθεί άμεσα και τα υπόλοιπα χρήματα θα ελεγχθούν την κατάλληλη ώρα.

«Όταν κάποιος πάτησε ένα κουμπί και είπε εγώ προσφέρω 61 εκ. θα πρέπει να αποδείξει ότι εκείνη τη στιγμή είχε τα 61 εκ. Η διαδικασία συνεχίζεται. Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει ο έλεγχος όπως πρέπει να γίνει, μιλάμε για πολλά χρήματα, μιλάμε για εκατομμύρια. Αν κάποιος είπε ότι εγώ έχω ένα διαμέρισμα το οποίο θα το εκποιήσω, πρέπει να το εκποιήσει κιόλας για να πάρει τα λεφτά. Είναι λοιπόν μία διαδικασία η οποία θα προχωρήσει και εκείνοι που θα αντέξουν, θα αντέξουν και εκείνοι που δεν θα αντέξουν, δεν θα αντέξουν», συνέχισε ο κ.Καμμένος και πρόσθεσε προκαλώντας αίσθηση: «Νομίζω ότι και ο Alpha είχε μία πολύ καλή δημόσια πρόταση η οποία ακούστηκε από επιχειρηματία τον κ. Σαββίδη». Όταν του επισημάνθηκε ότι ο κ.Σαββίδης δεν έχει πάρει άδεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε «Δεν έχει ακόμη άδεια. Την πρόταση αυτή την έκανε δημόσια. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης ότι στενοχωρήθηκε για τα όσα συνέβησαν με τη δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα, την οποία γνωρίζει 24 χρόνια. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος έχει απειλήσει πλειστάκις με παραίτηση από το κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ότι δε θα κάνει το χατίρι στη ΝΔ και πως η κυβέρνηση θα αντέξει μέχρι το 2023.

«Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη, που ζητάει εκλογές, αν και με συγκινεί ιδιαίτερα η φράση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα», είπε ειδικότερα.

«Αντέχουμε μέχρι το 2019 και μέχρι το 2023» απάντησε στην ερώτηση αν αντέχει έως το τέλος της τετραετίας η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, ενώ για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «άριστη», «έντιμη», ότι έχουν διαφορές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών και ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.
Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε ανοιχτή την πόρτα κυβερνητικής συνεργασίας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.
Χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσες» τις ιδέες που έχει ο κ.Λεβέντης σε πολλά ζητήματα. Εκτίμησε ότι πολλές από αυτές τις ιδέες μπορούν να ενσωματωθούν στην κυβερνητική πολιτική και δήλωσε: «Εγώ μπορώ να συνεργαστώ μαζί του. Αν το αποφασίσει να έρθει κοντά μας είναι καλοδεχούμενος».

Τι είπε για το Ωραιόκαστρο
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μπορεί να πει ότι αυτά τα παιδάκια είναι μολυσμένα και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα δικά μας. Είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο από όλους μας. Εάν έγιναν τέτοιες δηλώσεις είναι θλιβερές και πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει γονιός ο οποίος έκανε τέτοιες δηλώσεις», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από γονείς, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν θέλουν προσφυγόπουλα στα σχολεία.
Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή «οι πολίτες, οι Έλληνες, στο σύνολό τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, δείξαμε ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο κι αυτό το εισπράττουμε. Σε μια δύσκολη στιγμή αυτός ο λαός τους αγκάλιασε τους πρόσφυγες. Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η μόνη χώρα που δε δεχθήκαμε απειλή τρομοκρατίας, γιατί δείξαμε ένα ανθρώπινο πρόσωπο», είπε ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην 81η ΔΕΘ και σημείωσε πως «αυτή η χώρα έχει μνήμες», υπενθυμίζοντας τους Έλληνες που έφυγαν από τη Σμύρνη το 1922 και τα πρώτα καράβια που τους φιλοξένησαν ήταν από τη Συρία.

Ο κ.Καμμένος είπε επίσης ορισμένες… εντυπωσιακές ατάκες:

“Ο Βενιζέλος ως υπουργός εγκαινίαζε στρατόπεδα για να κάνει ρουσφέτια”

“Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα είναι όπως οι τηλεοπτικές άδειες. Θα έχουμε πολλούς υποψήφιους και πιστεύω ένα καλό τίμημα”

“Μας μπερδεύετε με την Κωνσταντοπούλου. Εμείς είμαστε υπέρ των επενδύσεων”

Πηγή: news247.gr