Ο καρχαρίας έφαγε το Internet – Βίντεο

Ο καρχαρίας έφαγε το Internet – Βίντεο

Πονοκέφαλος στη Google καθώς τα υποθαλάσσια καλώδιά της πέφτουν βορά στα σαγόνια του καρχαρία.

Τα υποθαλάσσια καλώδια υπάρχουν εδώ και σχεδόν 150 χρόνια. Το 1868 εγκαταστάθηκε το πρώτο καλώδιο στον Ατλαντικό για την τηλεγραφική σύνδεση της Αγγλίας με τις ΗΠΑ. Εκατοντάδες καλώδια ποντίζονται σε θάλασσες και ωκεανούς μεταφέροντας ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες και, πιο πρόσφατα, Internet.

Τα καλώδια αυτά αποδεικνύονται εξαιρετικά δημοφιλή στους θηρευτές της θάλασσας. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Dan Belcher, Product Manager της Google, τα καλώδια της Google φέρουν ειδική επικάλυψη από κέβλαρ ώστε να αντέχουν στις επιθέσεις των καρχαριών. Πρακτική που, φυσικά, δεν ακολουθεί μόνο η Google, αλλά και κάθε operator που θέλει να προστατέψει την επένδυσή του από τις ορέξεις των σαρκοφάγων.

Κανείς δεν ξέρει τον ακριβή λόγο για τον οποίο οι καρχαρίες, και άλλα ζώα, επιτίθενται στα καλώδια. Στη δεκαετία του ’80 ένα υπερατλαντικό καλώδιο οπτικών ινών είχε κοπεί τέσσερις φορές, με τους ερευνητές να βρίσκουν δόντια κροκοδείλου στις κομμένες άκρες.

 

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, τα ζώα αντιλαμβάνονται με τις αισθήσεις του το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που τα καλώδια προκαλούν, σε συνδυασμό με τα υποθαλάσσια ρεύματα.

Όμως υπάρχει και η άποψη που λέει πως οι καρχαρίες είναι απλώς περίεργοι. Σαν το μωρό που βάζει στο στόμα του τα πάντα ή σαν το σκύλο που μυρίζει ο,τιδήποτε, έτσι και ο καρχαρίας «δοκιμάζει» τι είναι αυτό το πράγμα που δεν του θυμίζει τίποτα και που δεν ανήκει εδώ κάτω…

Δείτε τον καρχαρία να προσπαθεί να φάει τα terrabytes:

Διαβάστε ακόμη:

Γρήγορες «υποθαλάσσιες» ταχύτητες ίντερνετ από τη Google

Στα «χωράφια» της Amazon μπαίνει η Google

Το επιχειρηματικό «θαύμα» του Google Play

Google: Η «κότα με τα χρυσά αυγά»