Google: Η «κότα με τα χρυσά αυγά»

Google: Η «κότα με τα χρυσά αυγά»
Photo:

Δεν σταματά να αυξάνει τα κέρδη του ο τεχνολογικός «γίγαντας».

Η Google ανακοίνωσε άλλο ένα τρίμηνο ανοδικών πωλήσεων, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 22% σε σχέση με πέρυσι. Οι ειδήσεις έδωσαν μία επιπλέον ώθηση κατά 1,6% στην τιμή της μετοχής της.

Η κύρια πρόκληση για την εταιρεία το τελευταίο διάστημα ήταν να πείσει την αγορά να πληρώνει για διαφημίσεις μέσω κινητών τηλεφώνων όσο πληρώνει για διαφημίσεις μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιαίτερα καθώς η χρήση του διαδικτύου μετατοπίζεται προς τα smartphones.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Google αντιμετωπίζει το ζήτημα είναι μέσω μιας στρατηγικής «βελτιωμένης εκστρατείας» που εισήγαγε πέρυσι, στρατηγική που εισήγαγε πέρυσι βάσει της οποίας οι διαφημιστές καλούνται να αγοράσουν διαφήμιση σε μια ποικιλία πλατφόρμων.

Συνολικά, η εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατροπώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα κέρδη βρέθηκαν στο επίπεδο των 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λίγο πιο κάτω από τις προβλέψεις της Wall Street.

Η Google, όπως και η αντίπαλος Facebook, ξοδεύει μεγάλα ποσά στις αναδυόμενες τεχνολογίες, καθώς προσπαθεί να επεκταθεί πέρα από τη βασική επιχειρηματική της δραστηριότητα. Η εταιρεία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στα οχήματα δίχως οδηγό, στις φορετές συσκευές, και στα στρατιωτικά ρομπότ, καθώς και στις οικιακές συσκευές μέσω της εξαγοράς της Nest για 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Οι «υπερήρωες» της Google κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Η Google βγαίνει στο κυνήγι για τους ψεύτικους reputation builders

H Google ρίχνει «δίχτυα» στις ευρωπαϊκές startups